Aşırı güneş yanığı nasıl geçer? Güneş yanığına hangi ilaç iyi gelir?

Aşırı güneş yanığı nasıl geçer? Yaz mevsiminin gelmesiyle sıcaklar altında geçirilen vakit arttı bunun sonucu olarak vücudunda güneş yanığı oluşan insanlar güneş yanığına hangi ilaç iyi gelir sorusunu merak ediyor. Ayrıntılar Ajanshaber.com'da.

Kavurucu yaz ayı sıcaklarının gelmesiyle vücudunda güneş yanığı oluşan insanlar güneş yanığına ne iyi gelir sorusunu aratıyor. Isı, ışık, enerji veren güneş ışınlarının vücuda fazla temas ettiğinde güneş yanıkları oluşabiliyor. Peki aşırı güneş yanığı nasıl geçer? Bunun için doğal tedavi yöntemi arayanlar da var ilaç kullanmak isteyenler de. Güneş yanığına ne iyi gelir sorusunun cevebı ve güneş yanığıyla ilgili tüm detaylar haberimizde.

AŞIRI GÜNEŞ YANIĞI NASIL GEÇER?

Yaz aylarında bastıran sıcaklarla birlikte insanların vücudunda güneş yanığı oluşabiliyor. Bunun sonucunda insanlar güneş yanığına hangi ilaç iyi gelir sorusunun cevabını merak ediyor. Peki güneş ışığını uzun süreli ve yoğun olarak alarak deri hastalığına sebebiyet veren aşırı güneş yanığı nasıl geçer?

Güneş yanığı tedavisi ilk müdahale çok önemlidir. 2. ve 3. derece yanıklarda ise vakit kaybetmeden en yakın hastane kuruluşuna başvurulmalıdır. Güneş yanığı durumunda yaranın acısını alıp kişiyi rahatlatacağı düşüncesi ile yanık bölgesine yoğurt ve diş macunu sürülmesi son derece yanlış bir uygulamadır. Tıbbi etkisi bilinmeyen ve bakteri üremesine yol açabilecek bu maddelerin yanık sahasında sürülmesinden mutlaka kaçınılması gerekmektedir. Bunun yerine doktorun önereceği ilaçlar ve uygulamalardan faydalanılmalıdır.

İkinci derece yanıklar su toplaması ile karakterlidir ve birinci derece yanıklardan daha derin bir yanık yaralanmasına işaret eder. Su toplaması olan güneş yanığı sahaları açık yara olarak kabul edilmelidir ve bir plastik cerrah tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından kimi hastalarda kapalı pansumana geçilmesi gerekebilmektedir. Su toplaması olan sahanın genişliği arttıkça, bu durumun vücut için daha belirgin zarara yol açacağı unutulmamalıdır. Özellikle kronik böbrek yetmezliği, alkolizm, kalp hastalığı gibi ek hastalıkların ya da durumların varlığında, geniş yüzeyleri kaplayan ikinci derece yanıklarda damar içi yoldan serum tedavisi gerekebilmektedir. Güneş yanığı olan hastalarda sıklıkla 5-7 gün içerisinde tam iyileşme beklenmektedir.

GÜNEŞ YANIĞI İÇİN PRATİK ÇÖZÜMLER

-Ilık su ile duş almak güneş yanıklarına iyi gelir.
-Karbonat ve lavanta esansiyel yağları, ısıyı düşürücü etkiye sahiptir ve iltihabı yatıştır.
-Aloevera jelini ince bir tabaka halinde yanık bölgelerini sürebilirsiniz.
-Güneş yanıklarının su toplaması halinde enfeksiyon kapmasını önlemek için ekinezya çayı kullanabilirsiniz.
-Soğuk siyah çay, güneş yanığı oluşan bölgelere sürülebilir.
-Dilimlenmiş soğuk salatalık güneş yanığı oluşan bölgelere gezdirilirse iyi gelecektir.
-Bir poşete buz doldurup yanık oluşan bölgelerde gezdirebilirsiniz.

GÜNEŞ YANIĞINA İYİ GELEN İLAÇLAR

Eğer güneşte bir hayli yandıysanız ve deriniz su toplayıp, kabarcık yaptıysa bol sıvı tüketerek mutlaka bir sağlık kuruluşundan yardım alınız. Bununla birlikte aşağıdaki kremler yanıklar için kullanılabilir.

Silverdin Krem, bakterilerin ve mantarların cilt üzerinde büyümelerini ve çoğalmalarını engelleyen bir ilaçtır. Yara ve yanıklarda iltihaplanmaya (enfeksiyona) sebep olan bakterileri yok edici etkisi vardır. Güneş yanıklarında enfeksiyonu önleyici ve ağrıyı hafifletici etkisi vardır.

Bepanthen Plus Krem, ciltteki enfeksiyonları ve mikropları öldürücü, gelişimlerini önleyici ve cilt yapısını onarıcı bir ilaçtır. Güneşten zarar görmüş bölgelere uygulandığında cildi yenileyici etkisiyle acılarınızın daha çabuk geçmesini sağlar.

Stilex Jel, güneş yanıkları ve hafif yanıklarda etkilenen bölgeyi iyileştirmek, ağrıyı ve kaşıntıyı gidermek için kullanılan lokal anestezik bir ilaçtır. Yani bölgede ki kaşınma hissini ve ağrılarınızı azaltır.

Yorumlar