Asgari ücret hakkında kim ne dedi?

2022 yılında geçerli olacak asgari ücret belli oldu. Yüzde elliye yakın bir oranda artarak 4253 TL olan asgari ücret iktidarı mutlu ederken muhalifleri ise tatmin etmedi. Peki asgari ücret hakkında kim ne dedi?

Devlet Bahçeli

"Asgari ücret; 'İşçilere normal bir çalışma günü karşılığı ödenen ve işçinin gıda, konut, giyim, sağlık, ulaşım ve kültür gibi zorunlu ihtiyaçlarını günün fiyatları üzerinden asgari düzeyde karşılamaya yetecek' ücrettir. Bu ücretin geldiği aşama yüreklere su serpmiştir."

Murat Kurum

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı; % 50 artış seviyesiyle 4.250 TL olarak belirlenen yeni asgari ücret aziz milletimize, alın terinin sahipleri emekçi kardeşlerimize, iş dünyamıza hayırlı olsun. Güçlü Türkiye yolunda attığınız her adım için teşekkürler Erdoğan."

Veli Ağbaba

"2021 yılbaşında bir asgari ücretle 384 dolar alınabiliyorken, döviz kurundaki son artışla 183 dolara kadar gerilemiştir. Sadece TL'deki kaybı düşündüğümüzde bile asgari ücretin en az 5900 TL olması gerekiyordu."

Ömer Çelik

"Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan
2022 yılı için asgari ücreti alt sınır olarak 4250 TL olarak açıkladı. Asgari ücrette %50’nin üzerinde bir artış sağlandı. Asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisi kaldırıldı. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun."