Galaxy Note 7 artık Kanada uçuşlarında da yasak

Son günlerin en çok konuşulan telefonlarından biri olan Galaxy Note 7 artık Kanada ve Amerika uçuşlarına sokulamayacak. Isınarak patlaması ile birçok kullanıcıdan şikayet gelen Note 7 için Samsung'dan da açıklama geldi.

Samsung Galaxy Note 7 ısınarak patlaması ile tüm dünyada yankı uyandırmış ve sahiplerini korkutmuştu. Son günlerde Samsung yaptığı açıklama ile bu telefonun üretimini durdurarak Galaxy Note7 Değişim Programı oluşturdu. Fakat telefonun üretiminin durdurulması ve değişim yapılması yetmedi. Halihazırda bu telefona sahip olan ve uluslararası uçuş yapacak olan kişiler için de kötü haber geldi. Yapılan açıklamaya göre artık Amerika ve Kanada Ulaştırma Bakanlığı tarafından uçuşlarda Galaxy Note 7 olması yasaklandı. Bu telefonun sadece kişisel uçuşlarda değil kargoda dahil olmak üzere tüm ticari uçuşlarda da yasaklandığı belirtildi. 

CEZAİ İŞLEM UYGULAMASI YAPILACAK

Henüz çözülemeyen nedenlerden ötürü ısınarak patlayan Samsung Galaxy Note 7'nin uçuş güvenliğini yüksek oranda riske attığı ifade edildi. Kanada ve Amerika Ulaştırma Bakanlığı bu telefona sahip olan yolcuların uçuştan önce üzerlerinde ya da bagajlarında bulundurması halinde cezai işlem uygulanacağı duyuruldu. Havayolu şirketlerinin sadece telefonlar için değil laptoplar için de artık daha fazla önlem alacağı belirtildi.

DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞLIYOR

Samsung Galaxy Note 7 telefonları için değişim programı başlattı. Bu doğrultuda Samsung Electronics Türkiye'den yapılan açıklama ile 18 Ekim - 11 Kasım arasında telefon değişimi yapılabilecek. Telefon sahiplerinin eski ve yeni ayırt edilmeden tüm Galaxy Note7 cihazlarını kapatmaları ve değişim programına katılmaları istendi. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunun (BTK) kaydı olan tüm kullanıcıların mağdur edilmeden sorunlarının giderileceği bu yüzden Samsung Servis Merkezlerine başvurulması gerektiği açıklandı.

TELEFONU GETİRENLER İÇİN İKİ FARKLI SEÇİM HAKKI

Samsung Galaxy Note7 telefonlarını getiren kullanıcılara iki seçenek hakkı tanıyacak. İsteyen para iadesi alabilecekken isteyen kullanıcılardan Galaxy S7 Edge alabilecek. Yapılan açıklamaya göre Galaxy S7 Edge'i tercih eden müşterilere, 600 lira geri ödeme yapılacağı ve telefonlarını herhangi bir Samsung yetkili bayisinden alabileceği duyuruldu. Bunun yanı sıra "Para iadesini tercih eden müşterilere, 3 bin 600 lira ücret iade edilecektir. Galaxy Note7 aksesuarlara ait bedeller de müşterilere iade edilecek. Galaxy Note7'yi operatör üzerinden sözleşme ile almış kullanıcılar ise Galaxy S7 edge (32Gb hafıza) değişiminden yararlanabilir veya hiçbir ek maliyet yansıtılmadan sözleşmesini iptal edebilirler. Ayrıca kullanıcılar, Galaxy Note7 kampanyası dahilinde verilen Samsung Gear VR'ı kullanmaya devam edebilecek. Önceden Galaxy Note7 Değişim Programı'na katılıp telefonunu Samsung Servis Merkezine bırakan kullanıcılar, bu servis merkezine gidip belirtilen seçeneklerden yararlanabilirler." denildi.

Yorumlar