Arda Turan geri dönüyor!

EURO 2016 sonrasında A Milli Takım’ın Hırvatistan maçı kadrosuna seçilmeyen Arda Turan ile Fatih Terim konusunda yeni gelişmeler var.

EURO 2016 sonrasında A Milli Takım’ın Hırvatistan maçı kadrosuna seçilmeyen Arda Turan ile Fatih Terim konusunda yeni gelişmeler var.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016 sonrasında yaşanan kriz nedeniyle A Milli Takım’ın kadrosuna çağrılmayan Arda Turan ile Fatih Terim arasındaki konuda yeni gelişmeler var. A Milli Takım ve Fatih Terim, 2 Eylül’de Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmişti. Bu görüşme sonunda Erdoğan’ın Türkiye Futbol direktörü Terim ile kısa süren özel bir görüşme yaptığı ve ‘Polemikler milli takımı yıpratır. Arda kararınızı gözden geçirmenizi rica ediyorum’ dediği öne sürülmüştü.

TEKRAR DAVET EDİLME İHTİMALİ HAYLİ YÜKSELDİ

Sürecin devamında Arda Turan, Barcelona formasıyla formunun zirvesine çıktı. 29 yaşındaki futbolcunun performansı milli takım kapılarını tekrar araladı. İşin bir ‘kişisel çekişme’ gibi algılanmasını istemeyen Terim’in 6 Ekim’de Ukrayna, 9 Ekim’de de İzlanda ile oynanacak 2018 Dünya Kupası eleme maçlarına kaptanını tekrar davet etme olasılığı hayli yükseldi.

Terim’in yakın çalışma arkadaşlarının da, Arda ile ilgili sorulara, ‘düşünüp en doğru kararı vereceğiz’ yanıtlarını verdiği öğrenildi. Arda, Barça’da 8 maçta 4 gol 4 asist ile İspanya’da vitrine çıktı.

A Milli Takıma çağrılmayan Arda Turan, katıldığı bir televizyon programında olaylara ilişkin açıklamalar yapmıştı. Arda Turan, prim konusunda kendisine iftira atıldığını söylemişti. Arda, ‘Parayla, primle, pazarlıkla,trip atmayla, hatta üstüne para istedi laflarıyla. Bunlar iftiradır. Yapmayın böyle şeyler. Bunlar gencecik adamlar. Ben Barcelona’ya gelip bunu kaldırabiliyorum. Ama o futbolcular o ülkenin formasını giymeye çalışan gencecik çocuklar, aslan gibi çocuklar... Hocam basın toplantısında şöyle çok güzel şeyler söyledi. “Benim onlar üzerinde çok emeğim var.” Emeğine sonsuz saygım var. Ama biz de her platformda onun emeğini dünyanın her yerinde aslan gibi çıkıp oynayarak karşılık verdik’ ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar