Arda suskunluğunu bozdu

Rusya maçı öncesi A Milli Takım kadrosuna dahil edilmeyen Arda Turan, sosyal medya hesabı üzerinden verdiği mesajla suskunluğunu bozdu.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2018 Dünya Kupası Elemeleri öncesinde takım kadrosunda rezviyona gitmiş, Rusya maçında Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül, Caner Erkin ve Hakan Balta gibi oyuncuları kadroya dahil etmemişti.

Arda Turan, Terim'in bu kararından sonra sessizliğini sosyal medayadan verdiği mesajla bozdu. Turan, twitter hesabından verdiği mesajda, "Hayırlısıyla başlıyoruz. Her maçımız galibiyet, yolumuz 2018 Dünya Kupası olsun" ifadesini kullandı.

FATİH TERİM'DEN REVİZYON AÇIKLAMASI

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim yarın yapılacak Rusya maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Teknik Direktör Fatih Terim, Rusya ve Hırvatistan maçı öncesi açıklanan kadroya Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Caner Erkin, Gökhan Gönül ve Hakan Balta'yı kadroya dahil etmedi. 

Terim'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve genç futbolcu Enes Ünal, Rusya ile oynanacak olan hazırlık maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. 

"Dünya Kupası'na başlamadan önce önemli bir turnuvayı geride bıraktık. En son basın toplantısından bu yana, takvim olarak bir araya gelemedik. Manevi olarak iyi geçtiği söylenemez. Geçen sürede neler olduğunun muhasebesini yapma şansını bulduk. Hepimiz yaşadıklarımızı ve yaşamadıklarımızı masaya yatırdık. Konuşacak, değerlendirecek çok şey var. Artık dünya kupasını konuşacağız ama kısaca merak ettiğiniz birkaç konunun üzerinde durmak istiyorum."

ASIL DEĞER AY YILDIZLI FORMADIR

"Her şeyden önce Milli Takım, profesyonellerin Milli duygularla sadece kendilerini değil Türk halkını da temsil eden bir yapı olmalıdır. Oyuncuların, taşıdığı Milli formanın sorumluluklarını hem sahada hem saha dışında hissetmesi gerekir. Benim için asıl değer kadro veya teknik direktör değil, asıl değer taşıdığımız Ay Yıldızlı formadır. Benim futbolcularımdan beklediğim budur. Hepimizden fazla değerli olan, göğsümüzdeki Ay-Yıldızdır. EURO 2016 öncesi yaptığım konuşmalarda, tüm medya kuruluşlarına bu turnuvaya katılmanın önemli olduğunu dile getirdim. Ne grup maçlarında ne hazırlık maçlarında oynadığımız mücadele buraya yetmez. Benim beklentim son dakikaya kadar mücadele eden bir takımdı. Bunu bekliyordum. Biz teoride olağan üstü iyi şekilde hazırlandık."

KİŞİLER ÜZERİNDE AÇIKLAMA YAPMAYACAĞIM

"İstediğimiz bu performansın pratiğe yansımasıydı. Ne yazık ki beklentilerin arkasında kaldık. Hoşumuza giden bir tablo çıkmadı. Hatta çoğunuz benden çok biliyorsunuz. Bugün burada şu şöyle yapmış, bu böyle yapmış veya yapmamış diye detaya girmeyeceğim. Kişiler üzerinden açıklama yapmayacağım. Şu an kampta olmayan hiçbir oyuncumla ilgili konuşma niyetinde değilim."

Yorumlar