Araç Muayene Randevusu Tüvtürk'ten ücretsiz olarak alınabiliyor

Araç sahipleri için oldukça önemli olan Araç muayene randevusu Tüvtürk ile ücretsiz olarak alınabiliyor. Online işlem üzerinden yapılan randevular adım adım yapılarak tamamlanıyor.

Araç sahibi olan birçok kişiyi yakından ilgilendiren araç muayene randevu işlemi artık herkesin yapabileceği şekilde online hizmete sunuldu. Sürücülerin çeşitli sorunlarla karşılaşmaması için çok önemli bir konu olan muayene işlemi Tüvtürk tarafından araç muayene istasyonlarında yapılıyor. Fakat muayene işlemi için dikkat edilmesi gereken bazı husular bulunuyor. Bunlardan birisi de aracı muayeneye götürmeden önce herhangi bir vergi cezası ya da trafik cezası olup olmadığını kontrol etmektir. Trafik cezası ya da herhangi bir borcu olan araçlara muayene işlemi yapılmıyor. Bu yüzden cezaların ve borçların ödenmiş olması gerekiyor. Muayene yapılmayan araçlar zaman içerisinde birçok sorunu da beraberinde getirdiğinden sürücüler için muayene işlemi büyük önem teşkil ediyor. 

ARAÇ MUAYENE İŞLEMLERİ ONLİNE

Muayene yaptırmak isteyen sürücüler için izlenmesi gereken ilk yollardan birisi online işlem oluyor. Tüvtürk bu sistemi ile araç sahiplerinin muayene yerine gitmeden önce randevu almasını sağlamaktadır. Bu işlemin sebebi ise belirli dönemlerde gerçekleşen muayene sırasında yaşanan yoğunluklardandır. Online randevu ile araç muayene işlemi için uygun olan saatlere randevu alındığında sıra bekleme sorunu da yaşanmamaktadır. Tüvtürk araç muayene ücretleri için ise Tüvtürk'ün web sayfasına giriş yapılarak bilgi alınabilmektedir. Randevu sayfasından işlemi tamamladıktan sonra araç muayenesinin yapılacağı yere on dakika kadar önce gitmek gerekmektedir, geç kalma durumunda randevu iptal edilmektedir.

TÜVTÜRK RANDEVUSU ÇOK KOLAY

Tüvtürk ile araç sahibi olan kişinin tüm evrak ve bilgileri ile bеlli bir tarih ve saat saate plakası, cinsi vb. ruhsat bilgilеriylе yаpılаn ön kayıt işlеminе araç muayene randevusu alabilmektedir. Araç sahipleri randevu alırken trafik cezaları ve borçları için sorun yaşamaz fakat bu durum muayene sırasında sorun oluşturur, bu yüzden herhangi bir ceza ve eksik olmadan muayene istasyonlarına gidilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda bu istasyonlarda borç ödemesi yapılamamaktadır. Borcu olan araç sahiplerinin aracı muayeneye alınmaz bu sebepten ötürü kişilerin işlemlerini tamamladıktan sonra tekrar randevu alması gerekmektedir. Sistemde bir yıl içerisinde aynı araca iki dеfа randevu alma üç dеfа randevu dеğişikliği yаpmа hakkı tanınmaktadır. Muayene işlemlerinde randevu bilgileri için seçimler araç sahiplerine bırakılır. Muayene günü, saati ve istasyon seçimi araç sahipleri tarafından seçilir. Bu işlemlerin ardından yapılacak kontroller sonucunda aracın trafiğe çıkmaya uygun olup olmadığı denetlenmektedir.

RANDEVU İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar