Tüvtürk ile araç muayene randevusu hem ücretsiz hem online alınıyor

Trafikte güvenli bir şekilde yol almak için gerekli olan kontroller araç muayene randevusu alarak yaptırılmalıdır. Tüvtürk tarafından yapılan randevu işlemleri hem online hem de ücretsiz olarak kolayca alınıyor.

Tüm araçların trafikte güvenli ve sorunsuz bir şekilde gideceği yere ulaşması için araç muayene randevusu alınarak kontrollerinin yapılması gerekmektedir. Belirli zamanlarda yapılan muayeneler için önceden randevu almak sıra beklememek ve zaman kaybetmemek için oldukça önemlidir. Tüvtürk ile online olarak alınan randevular yaşanabilecek karmaşanın da önüne geçmektedir. Muayene randevusu alırken araçla ilgili bilgilerin girilmesi ve muayenenin nerede, saat kaçta yapılacağının belirtilmesi geremektedir. 

MUAYENE RANDEVUSU ALMAK ÇOK BASİT

Tüvtürk'ün online sitesine girilerek alınan araç muayene randevusu gerekli bilgiler girildikten sonra tamamlanır. Randevu günü geldiğinde saatinden önce orada bulunmak gerekmektedir. Önceden alınan randevu saati ile bekleme sorunu da ortadan kalkar. Yapılacak kontroller sonrasında aracın trafiğe çıkmaya uygun olup olmadığı denetlenmektedir. Fakat muayeneye gidecek araçların borcu ve trafik cezası olmaması gerekmektedir. Muayene sırasında sorun teşkil edecek olan cezalar ve borçların önceden ödemesi yapılmalıdır, çünkü muayene istasyonlarında borçların ödemesi yapılamamaktadır. Tüvtürk araç sahiplerine bir sene içinde iki kez randevu alma ve üç kez de bu randevuda değişiklik yapma imkanı sunar. Muayene yapılmayan araçların trafiğe çıkması hem kendileri hem de diğer araçlar için tehlike oluşturur.

RANDEVU ALMAK İÇİN TIKLAYIN

GECİKME ÜCRETİNE DİKKAT

Tüvtürk randevunun yanı sıra araç sahiplerine muayene gecikme ücretinin hesaplama imkanını da sunmaktadır. Muayene süreleri geçen araçlardan geciken günler için faiz ödemesi yapılır. Bu yüzden randevu almadan önce herhangi bir gecikme bedelinin olup olmadığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Ayrıca gecikme bedeli muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücretinin %5'i olarak alınmaktadır. Daha sonra bu ücretler Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi Başkanlığı'na aktarılıyor. Sürücüler için oldukça önemli olan ve aksatılamaması gereken muayenelere gitmeden önce online sayfaya girerek bedel hakkında bilgi alınabilir. Bunu öğrenmek için aracın en son muayene olduğu tarih bilgileri girilmelidir. Bunun sonucunda ne kadar ödeme yapılacağı öğrenilebiliyor.

Yorumlar