“Sorunların çözümü ve yapılan uygulamaların daha etkin olması noktasında gerek İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneğimiz olarak gerekse otomotiv sektörünü temsil ettiğimiz İstanbul Ticaret Odası çatısı altında sorumluluk bilinciyle çalışmalar yürütmekteyiz.

Fiyatların hızla ve sürekli yükselmesi gerek aracını satan vatandaşlarımızı gerekse otomobil satıcısı meslektaşlarımızı ilan verirken fiyatları yüksek tutmasına sebep oluyor.

Bir süre sonra istenen fazla fiyata talep olmayınca fiyatlar geri çekilebiliyor. Diğer yandan 5 yaş üstü araçların en çok el değiştiren araçlar olduğu düşünüldüğünde yüksek fiyatlı araçlar hızlı satılmadığından zaman zaman satışı hızlandırmak adına fiyat düşülebiliyor.

10 11

Elbette genel alım gücünün etkilerini de sebeplerin arasında sıralayabiliriz. Ancak mevcut piyasa dahilinde her fiyat bareminden otomobile talep olduğunu söyleyebiliriz.”

11 11