Ara Güler Müslüman mı? Dini ne?

Ara Güler öldü iddialarının ardından merak eden vatandaşlar "Ara Güler Müslüman mı" sorusunu sormaya başladı. Peki Ara Güler'in dini ne?

Ara Güler öldü iddialarının ardından ünlü fotoğrafçı hakkında merak edilen bir konu olan 'dini ne' sorusu yeniden akıllara geldi. Okuyucular "Ara Güler Müslüman mı" sorusuna cevap ararken sizler için Ara Güler hakkındaki tüm bilgiler için haberimizi hazırladık.

ARA GÜLER MÜSLÜMAN MI?

Ara Güler 16 Ağustos 1928'de Beyoğlu'nda doğdu. Tam adı Aram Güleryan’dır. Annesinin adı Verjin’dir. Eczacı olan babası “Dacat Güler” Giresun'un Şebinkarahisar ilçesi, Yaycı Köyü’nden 6 yaşındayken okumak amacıyla İstanbul’a geldi.

Yıllarca üstünde çalıştığı Mimar Sinan yapıtlarının fotografları 1992'de Fransa'da, ABD ve İngiltere'de Sinan, Architect of Soliman the Magnificent adlı kitabı yayımlandı. Aynı sene "Living in Turkey" adlı kitabı İngiltere, ABD ve Singapur'da Turkish Style başlığıyla, Fransa'da "Demeures Ottomanes de Turquie" adıyla yayımladı. 1994'de "Eski İstanbul Anıları", 1995'de "Bir Devir Böyle Geçti", "Yitirilmiş Renkler ve Yüzlerinde Yeryüzü", fotograf kitapları yayımlandı. Ara Güler'in fotografları Paris Ulusal Kitaplık'ta, ABD'de Rochester Georg Eastman Müzesi'nde Nebraska Üniversitesi Sheldon Koleksiyonu'nda bulunmaktadır. Köln Mueseum Ludwing'de Das Imaginare Photo Museum'da fotografları sergileniyor.

 

Yorumlar