Apple, Tumblr’ı affetti!

Çocukları da içeren uygunsuz içeriklere izin veren Tumblr, yapmış olduğu son güncelleme ile Apple’a kendisini affettirdi. Tumblr ile ilgili gelişme haberimizde...

Tumblr, gelişmeler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “17 Aralık’tan itibaren artık yetişkin içeriklere izin vermeyeceğiz.” şeklinde ifade etti. Tumblr yapmış olduğu güncellemede kullanıcılarından büyük bir tepki çekti. Apple, Tumblr’ın yapmış olduğu son güncelleme ile AppStore’de yerine geri dönebileceğini yönelik karar vererek, kullanıcılarına tekrardan açtı.

Tumblr, kötü ve uygunsuz içeren içerikler için otomatik olarak tespit eden bir algoritma kullanıyor. Bu algoritmanın iyi çalışmadığını yönünde kullanıcılardan gelen geri bildirimler oldu. Tumblr, kullanıcılarına göre birçok masum içerik dahil filtreye takılmadan kurtulamıyor.

Tumblr kullanıcıları hayran oldukları edebi eserlere ait bilgileri filtreye takılacağından endişe ettikleri gibi sanatta çıplaklığın da kullanıldığını belirtiyor. Bazı kullanıcılar ise sağlık konusunda paylaşılan emzirme gibi konulara ait görsellerin filtrede nasip alacaklarını düşünmektedir.

Yorumlar