Merakla beklenen MacBook Pro için Apple'dan sürpriz açıklama

Apple'ın telefonlarından sonra yeni modellerini tanıtacağı Macbook Pro için tarih belli oldu. Basın davetiyelerini göndermeye başlayan Apple tekrar merhaba demek için 27 Ekim'i bekliyor.

Teknolojinin dev ismi Apple akıllı telefonlarından sonra Macbook Pro için de kolları sıvadı. Merakla beklenen cihazlar için tarih belli oldu ve etkinlik için davetiyeler gönderilmeye başlandı. Etkinliğin 27 Ekim'de San Francisco Cupertino'da gerçekleşmesi beklenirken bilgisayarda incelik ve hafifliğin ön plana çıkacağı düşünülüyor. Yenilenecek olan Macbook'ta OLED panel olacağı ve bunun Touch ID ile destekleneceği düşünülüyor. Macbook dışında Air ve iMac modellerinin de güncellemiş olarak tanıtılması bekleniyor. 

TEKRAR MERHABA

Yeni modellerini tanıtacağı etkinliğin davetiyelerini göndermeye başlayan Apple 'tekrar merhaba' diyerek davetiyelerinde her rengin karışımı olan Apple logosu kullanıyor. Gücünün ve fonksiyonunun daha yüksek olacağı Macbookların içerisinde OLED panel, Touch ID, USB-C ve Thunderbolt 3'ün de olması bekleniyor. Daha önceki güncellemelerini Mart ayında yapan Apple bu yıl Ekim ayında yapmaya karar verdi. Teknoloji devi Macbook Pro dışında Air ve iMac ailesini de güncelleyecek. Tekrar merhaba sloganını kullanan Apple bunu daha önce 1998 yılında yaptığı iMac tanıtımında da kullanmıştı. Tasarım ve işlevselliği ön planda tutan Apple'ın İphone'dan sonra en çok önem verdiği cihazlar arasında Macbook ailesi bulunuyor. 

HAFİFLİK ÖN PLANDA

Hafifliğin ön planda olacağı yeni Macbook Pro da bir diğer önemli yeniliğin klavye için yapılacağı belirtiliyor. Sabit tuşlar ve görevler yerine çalışılan uygulamaya göre değişen fonksiyonlar bulunabilir. Ayrıca ince bir ekran üzerinde bulunması beklenen tuşların dokunmatik şeklinde olması da bekleniyor. iMac ve Mac Pro ürünlerinde de yenilik yapması beklenen Apple'ın buna göre ekran boyutlarını 13 inç ve 15 inç olacak iki farklı şekilde sunacağı düşünülüyor. Kullanıcılarının hem gözüne hem de kullanım kolaylığına hitap edecek olan Apple'ın Macbook Pro'da USB-C teknolojisi getireceğine de kesin gözü ile bakılıyor. Uzun zamandır gündem de olan ve hayranlarının merakla beklediği Pro ailesi için çalışmalar hız kazandı.

Yorumlar