Apple İOS 10.1 güncellemesine getirdiği özelliklerle şaşırttı

Öncü teknoloji şirketi Apple İOS 10.1 güncellemesi özelliklerini kullanıcılara sundu. İOS 10.1 özellikleri arasında İphone 7 Plus kullanıcılarına özel portre modu da yer alıyor.

Apple her geçen gün kendini yeniliyor. Geçtiğimiz günlerde İOS 10.1 güncellemesi yayınlayan teknolojinin dev ismi kullanıcılarını heyecanlandırdı. Özellikleri ile en çok İphone 7 Plus sahiplerinin dikkatini çeken güncelleme henüz tam anlamıyla bitmedi. Beta aşamasında olan güncellemesi bile konuşulmaya yeten İOS'un ilerleyen günlerde yapacağı yenilikler heyecanla bekleniyor. İOS 10.1 özellikleri arasında en çok dikkat çeken ise portre modu ve imessage oldu.

EN ÇOK İPHONE 7 PLUS SAHİPLERİ SEVİNECEK

Yaptığı güncellemeler ve akıllı telefon üretimleri ile bombaları ard arda patlatan Apple bu kez İOS 10.1 güncellemesi ile kullanıcıların karşısına çıktı. Genel olarak güvenlik, performans ve hata giderimi için de güncellemeler yapan şirketin en çok portre modu merak edildi. İphone 7 Plus sahiplerinin kullanabileceği portre modu adeta bir profesyonel fotoğraf makinası işlevine sahip. Alan derinliği sağlayan ve arka planı bulanıklaştıran portre modu herkesin gözdesi olacağa benziyor. Benzersiz fotoğrafların çıkmasını sağlayan bu mod sadece İphone 7 Plus sahipleri tarafından kullanılabilecek.

MESAJ EFEKTLERİ GELDİ

Kullanıcıların dikkatini çekecek bir diğer İOS 10.1 güncellemesi ise reduce motion ve imessage için geldi. Doğum gününde kullanıcıları sevindirecek olan bu özellikte ekranda balonlar, havai fişekler ve mesajlar yer alıyor. Rengarenk ışıkların uçuştuğu bu mesaja tek bir tuşla karşılık verilebiliyor. Bununla birlikte daha önce reduce motion aktifken efekt şeklindeki mesajlar oynatılamıyordu fakat artık rahatlıkla açılabiliyor.

BAĞLANTI GÜÇLENDİ EGZERSİZ UYGULAMASI GELDİ

Apple daha önce cihazlarda yaşanan Bluetooth bağlantısı sorununa da el attı ve güçlendirdi. Şirketin ilerleyen günlerde Android ve İphone arasındaki sorunları çözmesi bekleniyor. Güncelleme de engelliler de unutulmadı. Apple WatchOS 3.0 ile yeni özellikler sunarak hayatlarını kolaylaştırmayı amaçlıyor. Aktivite uygulaması ile artık tekerlekli sandalyedeki koşu ve yürüme süreleri görülebilecek

TOPLU TAŞIMA SAATLERİ

İphone, İpad ve İpod Touch modelleri için gelen güncelleme de Japonya’nın üç büyük şehirlerinden Tokyo, Osaka ve Nagoya için toplu taşıma bilgileri yer alıyor. Otobüs seferleri, tren, metro ve feribot gibi birçok ulaşım aracaının saatlerine kolaylıkla ulaşılabilecek.

Yorumlar