AÖF Sınav tarihleri belli olurken Açıköğretim sınav sistemi de sil baştan değişti

Açıköğretima AÖF sınav tarihi yaklaşılıyor. 2017 AÖF Güz dönemi ara ve vize sınavları yaklaşırken kısa bir süre Anadolu Üniversitesi tarafından yapılan açıklamayla sınav sistemininde sil baştan değiştiği öğrenildi.

Lisans eğitimini uzaktan gören öğrencilerin eğitim gördükleri Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi öğrencileri için 2016-2017 Eğitim öğretim dönemi AÖF sınav tarihleri de belli oldu. Kasım ayında Güz Dönemi AÖF Ara (vize) sınavına girecek olan öğrencileri şimdiden sınav telaşı sardı. Yıl içerisinde  belli dönemlerde gerçeleştirilen AÖF sınavının tarihleri kurumun resmi internet sitesinden açıklandı. Buna göre; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İktisat ve İşletme Fakültesi Güz dönemi Ara sınavları 26 Kasım ile 27 Kasım tarihleri arasında sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum halinde yapılacak. Bu yıl AÖF sınav sisteminin sil baştan değiştiği öğrenilirken, sınavların sınav değerlendirme sisteminde köklü değişikliğin yaşanacağı belirtildi. Kısa süre önce açıklanan yeni değerlendirme sistemine göre, aöf sınavlarında çoktan seçmeli olarak sorulan beş seçenekli test tipi sorularda artık dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltecek. Yani başka bir ifade ile 4 yanlış bir doğruyu götürecek. Sınav sisteminde getirileen bu yeni sistem yanında anlaşılması zor olan dersler içinde yüz yüze ders sistemi geliyor. 

AÖF SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU

Anadolu Üniversiyesi Açık Öğretim Fakültesi'nde eğitim gören öğrenciler için 2017 AÖF sınav tarihleride belli oldu. AÖF sınav takvimine göre vize sınavları 26 Kasım Cumartesi günü başlayıp en son sınavlar, 28 Mayıs 2017 tarihinde bitiyor. Açık Öğretim Fakültesi sınav tarihlerini kendi sitesinde duyurdu, sınavların ne zaman başlayacağını açıkladı. Buna göre:

Güz Dönemi Ara Sınavı 26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı 15 Temmuz 2017

 

SİSTEM SİL BAŞTAN DEĞİŞTİ

Açıköğretim Fakültesi vize sınavlarının yapılmasına az bir süre kala Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile AÖF değerlendirme sisteminde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle, AÖF yeni değerlendirme sistemine göre çoktan seçmeli beş seçenekli test tipi sorularda, dört yanlış cevabın bir doğru cevabı eksiltmesi kabul edilirken aynı zamanda Açık öğretim fakültelerinde yüz yüze derslerin düzenleneceği ve bu derslerin 22 Ekim tarihinden başlayacağı bildirildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Anadolu Üniversitesi kısa bir süre önce yapmış olduğu duyuru ile yeni bir uygulamayı hizmete sokuyor. Bu uygulamaya göre, Açık öğretim Sistemi'nde işletme ve iktisat fakültelerinde öğrenim gören öğrenciler, öğrenilmesinde güçlük çekilen bazı derslere yönelik verilecek olan yüz yüze dersler ile eğitimde yeni bir sistem oluşacak. İlk yüz yüze dersler 22 Ekim’de başlayacak.

Yorumlar