AÖF Kayıt Yenileme işlemleri pazartesi günü başlıyor!

AÖF Açıköğretim 2016-2017 eğitim yılı güz dönemi kayıt yenileme işlemleri 23 Eylül pazartesi günü başlıyor. Anadolu üniversitesi internet adresi üzerinde yayınlanan kayıt tarihi 7 Ekim Cuma günü mesai bitiminde sona erecek.

Açıköğretim Fakültesinde eğitim gören öğrenciler için 2016 – 2017 Güz dönemi tarihleri kısa bir süre önce belli oldu. Anadolu Üniversitesi’nin internet sitesinden yayınlanan tarihlere göre, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesinde eğitim gören öğrencilerin kayıt yenileme işlemleri 26 Eylül Pazartesi saat 09:00 itibariyle başlayacak. 10 gün sürecek olan yenileme işlemleri 7 Ekim Cuma saat 17.00’de sona erecek. Belirtilen tarihler arasında herhangi bir mazeretinden dolayı kayıtlarını yenilemeyenler için Mazeretli başvurular ise yine 07 Ekim tarihinde alınacak.

KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ

Aöıöğretim Fakültesi güz dönemi kayıt yenileme işlemleri  26 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayıp 07 Ekim 2016 Cuma günü mesai saati bitiminde sona erecek.  Mazeretli olanlar 07 Ekim 2016 tarihinde kayıtlarını yenileteceklerdir. Bahar Döneminde kayıt yeniletecek öğrencilere ders atamaları 30 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde Fakülte tarafından yapılacaktır. Öğrenciler tekrar ettiği dersler hariç, Fakülte tarafından atanan dersleri eksiltebilir veya toplam 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde üst yarıyıldan ders ekleyebilir.

 

DERS EKLE – SİL İŞLEMİ

Kayıy yenilemede yapılacak olan Ders ekle-sil işlemi aof.anadolu.edu.tr adresinin Ders Ekle-Sil Otomasyon bölümünden yapılacak olup öğrencilerin sorun yaşamamaları için ödeme yapmadan önce dönem içerisinde almak istedikleri dersleri mutlaka incelemeleri gerekmektedir. Ders ekle-sil ve kayıt yenileme tarihi: 26 Eylül - 07 Ekim 2016

MAZERELİ DERS EKLEME

Mazeretli Ders Ekleme İşlemi yapmak isteyen öğrenciler ders ekle işlemi yapabilirler. Fakülte tarafından yapılan ders ataması sonucu, atanmayan dersi kalan ve bu dersleri alması halinde mezun olabilecek durumdaki öğrencilerin 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde ders ekle işlemi yapmaları gerekmektedir.

HARÇ ÜCRETLERİ

Güç dönemi Harç ücretleri ödeme bilgileri kayıt işlemleri sırasında ders ekle-sil ekranında veya bu işlem sonucu dökümü alınan Kayıt Yenileme Bilgi Dökümü Sayfasında yer alacaktır. Ders ekle-sil işlemini yapan öğrenciler 2016-2017 öğretim yılı Güz Dönemi Öğretim Gideri ve Öğrenim Ücreti/Öğrenci Katkı Payı ödemelerini yukarıda belirtilen tarihler arasında; Kredi Kartı/Banka Kartı ile(öğrenci sayfasından), Vakıfbank şubelerinden, ATM’lerinden (kartlı veya kartsız), 444 0 724 telefon bankacılığı veya İnternet bankacılığından gerçekleştirebilirler.

2016 – 2017 SINAV TAKVİMİ

Güz Dönemi Ara Sınavı:  26 - 27 Kasım 2016

Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 14 - 15 Ocak 2017

Bahar Dönemi Ara Sınavı: 15 - 16 Nisan 2017

Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı: 27 - 28 Mayıs 2017

2016-2017 Öğretim Yılı Tek Ders Sınavı: 15 Temmuz 2017

KAYIT YENİLEME ÜCRETLERİ YATIRILACAK BANKALAR

Kayıt yenileme işlemleri sırasında ödenecejk harç ücretleri aşağıda açıklanan dört yöntem dışında ödemelerin posta havalesi, banka havalesi ve EFT gibi yollarla yapılması kabul edilmemektedir. 

Vakıfbank Şubelerine Ödeme

Vakıfbank’ın herhangi bir şubesine T.C. kimlik numaranız ile kayıt yaptıracağınız kayıt türü - program belirterek ödemenizi gerçekleştiriniz.

Vakıfbank İnternet Bankacılığından Ödeme

Vakıfbank’ta İnternet bankacılığı kullanıyorsanız, Vakıfbank’ın (vakifbank.com.tr) internet sitesindeki “İnternet Bankacılığı” menüsünden internet şifrenizle giriş yaparak “Ödemeler”, "Eğitim ve Sınav Ödemeleri", “Üniversite Harç İşlemleri” sırasıyla tıklayınız. Ardından üniversite seçeneğinden “Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi/Uzaktan Eğitim Ödemeleri”ni seçiniz. Öğrenci numarası olarak T.C. kimlik numaranızı doğru şekilde giriniz. “Devam” tuşunu tıklayınız. Bir sonraki sayfada kayıt türü - programa göre yapmanız gereken ödeme tutarları görülecek ve onaylamanız istenecektir. Onaylamanızdan sonra ekranda görülecek dekontun dökümünü yazıcıdan alarak öğreniminiz süresince saklayınız.

Vakıfbank ATM’lerinden Ödeme

- Kartsız Ödeme

Parabankomat ATM’lerde, Giriş tuşuna basarak ulaşacağınız “Ödemeler” seçeneğinde yer alan “Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve ardından T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

- Kartla Ödeme

Vakıfbank Bankomat 7/24 kartınızla giriş yaptıktan sonra “Ödemeler” seçeneğinde yer alan "Üniversite" işlemini seçtikten sonra ATM ekranında görünen Anadolu Üniversitesi AÖF kodunu ve T.C. kimlik numaranızı girerek, borçlarınızın listelendiği ekranda kayıt yaptıracağınız programa ait tahsilâtı seçip işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Dilerseniz bilgilerini girerek başkasına ait ödeme de yapabilirsiniz. İşleminizin sonuçlandığından emin olduktan sonra ATM’den aldığınız makbuzu ödeme yaptığınızı belgelemek için saklayınız.

Telefon Bankacılığı ile Ödeme

Vakıfbank İnternet müşterisi olanlar “444 0 724 Vakıfbank telefon bankacılığı”nı arayarak sırası ile “Bankacılık Hizmetleri”ni, “12 haneli Vakıfbank müşteri numarası”nı, “8 haneli İnternet şifresi”ni tuşlayıp, “Müşteri Temsilcisi”ne bağlanarak ödemelerini yapabilir.

Yorumlar