AÖF İkinci üniversite kayıtları son kez uzatıldı

Açıköğretim AÖF bünyesinde ikinci üniversite için kayıt yaptırmak isteyen lisans ve iki yıllık okul mezunları için 9 Eylül’de sona eren kayıt tarihi son bir defa daha uzatılarak 21 Eylül çarşamba oldu.

Sınavsız ikinci üniversite eğitimi almak isteyen lisans öğrencileri için AÖF kayıtları son bir defa daha uzatıldı. Her yıl dört yıllık üniversiteden ya da iki yıllık üniversiteden mezun olanlar için tanınan "sınavsız ikinci üniversite" hakkı için kayıtlar 9 Eylül tarihinde sona ermiş. Kayıtların sona ermesinden sonra uzatılan yeni tarihinde sona ermesinden sonra, kayıt tarihleri son bir kez daha uzatıldı. Buna göre, tekrardan üniversite okumak isteyen ve ikinci bir lisans diplomasına sahip olmak isten öğrenciler için son kayıt tarihi 21 Eylül Çarşamba gününe kadar uzatıldı. 

SADECE MEZUNLAR BAŞVURABİLECEK

Sınavsız ikinci üniversite eğitimi görmek isteyen öğrencilerden ikinci üniversite kaydı yaptıracak olan öğrencilerin lisans ya da 2 yıllık yüksekokullardan mezun olmuş olmaları gerekiyor. Herhangi bir nedenle üniversiteden kaydı silinmiş öğrenciler ile üniversiteye hiç gitmemiş adaylar başvuru yapamazken, yurt dışındaki okullarda hala kaydı olan Türkiye Cumhuriyeti'ne mensup olanlar başvuru yapma hakkına sahip olamıyorlar. Açıköğretim mezunlarının da başvuru yapabilecek oldukları ikinci üniversite kayıtlarında tüm kayıt yaptıracak olan adaylar mezun oldukları bölüm dışında bir bölümü tercih etmeleri şartı yer alıyor.

TERCİH EDİLEBİLECEK OLAN BÖLÜMLER

Anadolu Üniversitesi bünyesinde verilecek olan ikinci üniversite eğitimi için kayıt yaptıracak olan adaylar Anadolu Üniversitesi’nin internet sitesi Anadolu.edu.tr/kayıt internet adresine giriş yaptıktan sonra kayıt için gerekli belgeler altında bulunan okudum, anladım ve kabul ediyorum seçeneğine tik atacaklar. Kayıt işlemine devam seçeneği seçilmesi sornasında karşınıza gelen ekran üzerinde yer alan kimlik bilgilerinizi girilerek kayıt işlemi bölüm seçme vb.bir dizi işlemi gerçekleştirdikten sonra sonra kayıt işlemi tamamlanıyor. İkinci üniversite kaydı yaptıracak olan adaylar; Sağlık Yöntemi, Halkla İlişkliler ve Reklamcılık, Sosyal Hizmet, Yönetim Bilişim Sistemleri, Felsefe, Sosyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Sosyal Hizmet, Tarih, iktisat, İşletme bölümlerinden birisini tercih edebiliyorlar.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

İkinci Üniversite kayıtları için aşağıdaki belgelerin temin edilmesi gerekmektedir.

1) İnternet Başvuru Belgesi (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)

2) Fotoğraflı-İmzalı Form (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)

3) Öğrenci Bilgi Formu (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)

 4) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)

5) Öğrenim Belgesi (YÖKSİS sorgulaması sonunda bilgilerine ulaşılamayanlardan istenecek)

 6) Fotoğraf (İnternet başvurusu sırasında yüklenen fotoğrafın kayıt için uygun olmaması halinde istenecek)  Kayıt için gerekli belgeler, banka ödemeleri ve kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgiler için tıklayınız.

BANKAYA ÖDEME YAPMANIZ GEREK

AÖF ikinci üniversite kaydı için sadece internetten başvuru yapmanız kayıt için yeterli değildir. Kayıt işlemleri için banka ödemenizi yaptıktan sonra AÖF bürosundan kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir.

Dijital fotoğraf ve imzanızı İnternet başvurusu sırasında mutlaka yükleyiniz.

Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı/mezun iseniz muafiyet işlemleri ile ilgili duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

 (*) alanlar doldurulması zorunlu alanlardır.

Yorumlar