Antalya'da şok gelişme: 569 şişe sahte içki ele geçirildi

ANTALYA'da, polisin düzenlediği operasyonda, yılbaşında piyasaya sürülmesi planlanan 569 şişe sahte içki ele geçirildi. 2 kişi gözaltına...

Antalya'da şaşırılası olay gerçekleşti. Güvenlik güçlerinin özenle yürüttüğü operasyonda yılbaşında piyasaya sürülmek için üretilen 569 şişe sahte içki ele geçirildi. 2 kişi olayın ardından gözaltına alındı.

DHA'ya göre Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları haber doğrultusunda Antalya'nın Kepez ve Muratpaşa ilçelerinde belirlenen adreslere baskın gerçekleştirdi. Söz konusu operasyonda, 569 şişe farklı markalarda sahte içki, bin 903 adet farklı markalara ait boş içki şişesi, 1.542 adet sahte bandrol, 1.171 adet şişe kapağı, sahte marka etiketi, gıda boyası, aroma ve anason başarıyla ele geçirildi. Yapılan değerlendirmeler ve incelemelerin ardından ele geçirilen içkilerin üzerindeki bandrol, etiket ve kapakların da sahte olduğu gözlerden kaçmadı. Türk Gıda Kodeksi Distile Alkollü İçkiler Tebliğine uygun olmayan ve insan sağlığını bozacak nitelikte üretildiği kaydedilen içkileri imal eden 4 kişi hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet Etmek suçundan soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili T.B ve A.Ç gözaltına alındı.

Yorumlar