Nesrin Cavadzade'nin dillere pelesenk olan cesur kıyafeti festivalde böyle karşılandı

Antalya Film Festivali'nde giydiği cesur kıyafeti ile sosyal medyada paylaşım rekoru kıran Nesrin Cavadzade, bir anda gündeme oturdu.

Bu yıl 53. sü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivaline damgasını vuran kesinlikle ki Nesrin Cavadzade oldu. Giydiği kıyafeti ile dillere peleseng olup dolanan oyuncuyu görenlerin ağızları adeta açık kaldı. Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ödül töreninde kırmızı halıdan geçen Cavadzade, yürekleri hoplatacak güzelliği ile gecenin en çok konuşulan ismi oldu. Ödül töreni sırasında kendi fotoğrafını paylaşan oyuncu 'Yanlış anlamayın Cannes değil Antalya' notunu da paylaşmayı ihmal etmedi. 

CAVADZADE SOSYAL MEDYAYI SOLLADI

Sosyal medya üzerinde Antalya Film Festivalinde  giydiği cesur kıyafeti paylaşan Cavadzade, elbisenin tasarımcısına da teşşekürlerini sundu. Bir an da yorum yağmuruna tutulan oyuncu, ‘Bu olağanüstü elbise için çok teşekkür ederim’ notunun altına yüzlerce yorum yağdı. 

 

YORUM YAĞMURU BAŞLADI

Bu güzel kıyafeti giyen ve sunan ünl oyuncuya çok sayıda olumlu yorum yapıldı.  ‘Olağanüstü olan sensin elbise değil’, ‘Cannes henüz böylesini görmedi’, bu olağanüstü hatun için ben de annene teşekkür ediyorum’, ‘elbise utansın senin güzelliğinden’ gibi yorumlar sonrasında oyuncunun mutluluğu da gözlerden kaçmadı.

ANTALYA FİLM FESTİVALİ ÖDÜLLERİ

Çok öenmli olan bu törende Yıldırım Önal Anı Ödülü, iki sene önce gittiği spor salonunu sauna odasında düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık'a verildi. Ödülü Mehmet Aslantuğ, Kenan Işık adına oğlu Mehmet Işık'a verdi. Törende diğer gurur ödülleri de sahiplerini buldu. Yaşam Boyu Başarı Ödülü sanatçı mavi boncuk Emel Sayın'a takdim edildi. Yönetmen Feyzi Tuna ile tiyatro ve sinema dünyasının önemli ismi Yılmaz Gruda bu ödülleri kaptı. Özgür Çevik Yılmaz Gruda'ya bu ödülü vermenin onuruna sahip oldu. Gecede onur ödülü alan bir diğer isim de ünlü Fransız oyuncu Audrey Tautou oldu. Fransız yıldıza ödülünü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel verdi. 

ANTALYA FİLM FESTİVALİ KAPSAMI

Eski söylemi ile Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, 1964 yılından bu yana her sene antalya'da geçekleştirilen Türkiye'nin en büyük ödül törenidir.  Festival, Antalya Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından her yılın sonbahar mevsiminde Antalya Kültür Merkezi (AKM) ve Cam Piramit’te gerçekleştirilmektedir. Bu sene Expo 2016 Antalya Kongre Merkezi'nde gerçekleşti. Türkiye'nin ise en eski ve uzun soluklu film festivali olarak her sene düzenlenmektedir. Ayrıca festival programı içinde uluslararası yarışma bölümü de yer almaktadır. Altın Portakal Heykelciği ya da Venüs Heykeli 2005 yılına kadar Altın Portakal ödülü olarak verilmiştir. 2005-2008 yıllarında ödülün şekli değiştirilmiştir. 2009'daki festivalden bu yana yeniden Venüs heykeli ödül olarak verilmeye başlanmıştır. Altın renginde olan heykelcik sol elinde portakal tutan bir kadın biçiminde tasarlanmıştır.

NESRİN CAVADZADE BİYOGRAFİSİ

1982 yılı doğumlu olan Cavadzade Azerbaycan Bakü'de dünyaya gelmiştir. 11 yaşında Türkiye'ye gelen oyuncu Marmara Üniversitesi Sinema ve Televizyon bölümünden mezun olduktan sonra 2 yıl boyunca Şahika Tekand Studio Oyuncuları'nda oyunculuk üzerine eğitim almıştır. 

'Üniversiteden sonra "Yersiz Yurtsuz" dizisinde başrolü üstlenerek televizyon dünyasına adım attı ve projeden hemen sonra aynı zamanda dizinin de yönetmeni olan Cemal Şan'ın ünlü Aşk Üçlemesinin ikinci filmi olan "Dilber'in Sekiz Günü"nde başrolde yer aldı. Bu filmdeki rolüyle Erzurum, Bursa ve Ankara Film Festivalleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödüllerina layık görüldü. Bu başarının ardından yine yönetmenliğini Cemal Şan'ın yaptığı "Acı" filminde rol aldı ve sergilediği performansla eleştirmenler tarafından övgüyle karşılandı.

Yorumlar