Ankara'yı sarsan istifa ve atamalar Resmi Gazete'de

Kabinede yaşanan İçişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı değişiklikleri Resmi Gazete'de yayımlandı.

Dün, Ankara gündemine bomba gibi düşen bir istifa ve ardından atanmalar yaşandı. AK Parti'nin önemli isimlerinden olan ve bürokrat geçmişi de köklü olan İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifa etmesinin ardından, bakanlığa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu atandı. Soylu'dan boşalan koltuğa ise eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu getirildi. Bu yaşananlar Ankara'da büyük bir deprem etkisi yarattı. Ala, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın bir isim olarak gösteriliyordu.

BAŞBAKAN-CUMHURBAŞKANI GÖRÜŞMESİ GÜNDEMDE YOKTU

Karar, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında gerçekleşen görüşmenin ardından, Başbakan Yıldırım tarafından açıklandı. Basın mensuplarının karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım, kısa bir konuşma ile yeni atamaları açıkladı. Başbakan Yıldırım ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmesi ise resmi programda yoktu. Bu da bir sürpriz olarak yorumlandı.

SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİKLER RESMİ GAZETE'DE

Efkan Ala'nın istifası sonrası boşalan İçişleri Bakanlığı'na Süleyman Soylu'nun atanması ve Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Mehmet Müezzinoğlu'nun atanmasına ilişkin tezkere Resmi Gazete'de yayımlandı.

ERDOĞAN'IN ONAYI İLE KARAR KESİNLEŞTİ

Resmi Gazete'de, "Bakan İstifası ve Atanmasına Dair İşlem" başlığıyla yer verilen resmi yazışmada, Başbakan Binali Yıldırım söz konusu bakan istifası ve atanmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın takdirine ve onayına sundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Başbakanlık makamına cevaben yazdığı resmi yazı ile söz konusu bakan istifası ve atanması işlemini kabul ettiğini bildirdi.

Başbakan Yıldırım, şu açıklamalarda bulundu:

İstifa eden ve istifası kabul edilen Efkan Ala'dan boşalan İçişleri Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun, Süleyman Soylu'dan boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına, Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun, atanmalarını Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 109 ve 113'üncü maddeleri gereğince takdir ve tensiplerinize arz ederim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlık makamına cevaben yazdığı resmi yazıda da şu ifadeler yer aldı:

"Bakanlar Kurulunda görev alan İçişleri Bakanı Efkan Ala istifa etmiş ve istifası kabul edilmiştir. Bu suretle boşalan İçişleri Bakanlığına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu; boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın 109 ve 113'üncü maddeleri uyarınca atanmışlardır."

Yorumlar