Ankara'da gergin yıkım! Ateş açıldı, bina yakıldı...

Ankara'nın Altındağ ilçesinde belediye ekiplerine ateş açıldı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında metruk binaların yıkımına karar verildi. Belediye ekipleri yıkım için Altındağ Caddesi'ne beraberlerindeki çok sayıda çevik kuvvet polisi ve TOMA ile geldi. Olası bir gerginliğe müdahale için tüm önlemler alındı.

YIKIMA BAŞLANDIĞI SIRADA ATEŞ AÇILDI

Belediye ekiplerinin caddedeki metruk binaların yıkımına başlamasının ardından ekiplere çeşitli noktalardan birkaç el ateş edildi.

ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI

Bir kepçenin 3 noktadan isabet aldığı saldırıda ölen ya da yaralanan olmadı.

BÖLGEYE ZIRHLI ARAÇ SEVK EDİLDİ

Gecekonduyu yıkım ekibine yönelik saldırının ardından İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine ait iki zırhlı personel taşıyıcı bölgeye sevk edildi. Bölgede güvenlik polisler tarafından tekrar sağlanınca belediye ekipleri, yıkım çalışmalarına yeniden başladı.

METRUK BİNAYI ATEŞE VERDİLER

Silahlı saldırının ardından bu kez de bir grubun metruk binayı ateşe vermesiyle gerginlik yaşandı. Yıkıma tepki gösteren bir grup mahalle sakini tarafından metruk bina ateşe verildi.

YANGINI İTFAİYE EKİPLERİ SÖNDÜRDÜ

TOMA'nın müdahale ederek büyümesini önlediği yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü.

ÇANKAYA'DA AĞUSTOS AYINDA 64 GECEKONDU YIKILDI

Bu arada Çankaya Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yaz döneminde de kaçak yapı ve gecekondu yıkımına devam ediyor. Sağlıklı ve güvenilir bir kent için, Ankara merkezi gecekondulardan arındırmayı hedefleyen Çankaya Belediyesi Ağustos ayı içerisinde 64 gecekondunun yıkımını gerçekleştirdi. Ekipler aynı zamanda imar mevzuatına aykırı 11 kaçak yapıyı da projesine uygun hale getirdi.

Yorumlar