Ankara'da Demetevler en riskli bölge!

Kahramanmaraş'ta artarda meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem ülkenin en çok konuşulan konusu olurken Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçenin en büyük mahallesinden biri olan Demetveler'de 180 bin kişinin her an yıkılabilecek binalarda yaşadığını söyledi.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli iki depremin neden olduğu felaketin yaraları sarılmaya çalışılırken gözler İstanbul başta olmak üzere diğer riskli alanlara çevrildi. İstanbul kadar gündeme gelmese de Ankara'da ikinci derecede deprem bölgesi ve Yenimahalle ilçe sınırları içinde yer alan Demetevler Ankara'nın en riskli mahalllesi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar çoğu 2000 öncesi yapılmış olan ve 180 bin kişinin yaşadığı 7 mahallenin bir an önce boşlıtılması gerektiğini açıkladı.

Ankara konağında basın toplantısı düzenleyen Fethi Yaşar göreve geldiği 2009 yılından itibaren  Demetvlerdeki tehlikeye dikkat çektiğini, mahallenin kentsel dönüşüme dahil edilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil olmak üzere Çevre ve Şehircilik bakanlığına konuyu defalarca anlattığını söyledi.

Demeteevler'in 1970'li yılların ikinci yarısından sonra yapılaşmaya başladığını anlatan Yaşar, "Binalar eski sistemle yapılmış. Çok katlı. Adeta dükülüyor. Etimesgut'a taşınan  MİT arazisi ile Polis koleji arazisi rezerv alan olarak tahsis edilmeli ve mahalle halkı bu alanlara taşınmalı. Bilim adamları ile birlikte yaptığmız tespitlerde  tam 180 bin kişinin çok riskli konutlarda oturduğunu belirledik. Mahalle adeta bir tabutluk gibi. Kuzey Ankara  ve Bogaziçi kentsel dönüşüm yasası gibi özel bir yasa ile ilçe sınırları içindeki 7 mahalle bir an önce kentsel dönüşüme dahil edilmeli ve taşınmalı." diye konuştu.

 

   

Yorumlar