Ankara'da gözaltına alınan 27 iş adam hangi şirketlerin sahipleri? İşte detaylar...

FETÖ soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 27 iş adamı hakkında gözaltı kararı verildi. Tutuklanan İş adamlarına ait olduğu belirtilen 8 şirkette polis tarafından arama başlatıldığı belirtildi.

Bu kısa bir süre önce edinilen bilgiye göre Ankara'da yaşayan 27 İş adamına gözaltı kararı çıktı. FETÖ soruşturması kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla 27 işadamı hakkında gözaltı kararı verildiği öğrenildi. Kararın çıkmasından sonra tutuklanan 8 işadamının şirketlerinde arama başlatıldığı belirtilirken, Söz konusu  iş adamlarının, FETÖ'nün mütevelli heyetinde yer aldıkları ve örgütsel faaliyete katıldıkları iddia ediliyor. Tutuklama kararı çıkan İş adamlarının FETÖ terör örgütüne himmet parası verdikleri iddiası da inceleniyor.

ŞİRKETLERİ VE İSİM LİSTELERİ AÇIKLANMADI

Ankara'da  FETÖ Soruşturması kasamında gözaltı kararı çılan 27 İş adamının isimleri, kimlikleri ve hangi şirketin sahibi oldukları ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.Başsavcılık kaynaklarından alınan bilgiye göre, başkentteki 27 iş adamı hakkında soruşturma başlatıldığıve Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Zekai Yusuf Sarıbay'ın talimatıyla başlatılan operasyon kapsamında, 27 iş adamı hakkında "FETÖ üyeliği" suçlamasıyla gözaltı kararı alındığı belirtildi.

SÜPERMARKET ZİNCİRİ VE GIDA FİRMASI SAHİPLERİ

Ankara'da tutuklama kararı çıkan zanlıların ev ve iş yerlerinde arama yapan polis ekipleri, 15 kişiyi gözaltına alırlarken,zanlılardan 2'sinin başka suçlardan tutuklu olduğu ve diğer 10'unun ise adreslerinde bulunamadığı belirtildi. Gözaltına alınan zanlılar arasında Ankara'daki bir süpermarket zinciri ile gıda firmasının sahibi ve ortaklarının da olduğu öğrenildi.

 

HİMMET 

Himmet; Cemaat üyelerinin maddi gelirleri üzerinden vermiş oldukları zorunlu bağış olarak adlandırılıyor. Bu bağışlar Takvim Gazatesinin haberine göre; çek ve senetler aracılığı ile toplanıyor. Himmet miktarı ve kimlerin himmet vermesi gerektiği şu şartlara göre belirleniyor;

Cemaat tarafından biri herhangi bir işe yerleştiriliyorsa, her ay maaşlarından alt limit olarak yüzde 10 kesintiler yapılır. Kimi zaman ilçe ve il abilerinin keyfi artırımıyla değişir ve cemaat buna da himmet adını vermiştir.

Yüzde 10 kesinti sadece devlet içindeki alt kademedeki memurlar için geçerlidir. Rütbe ve mevkii arttıkça bu oran da yükselir.

Himmet organizasyonu sivil bir örgütlenme özelliği taşır bu organizasyonda asıl görevi ilçe ve il abileri yapar.

Özel sektörden gelir kesintileri çek ve senet olarak yapılır. Özellikle sanayiciler, iş adamları bir yerde toplarlar, artık kimi ne kadar inandırırlarsa o kadar çok alırlar. Kimisi gelirinin yarısını kimisi gelirinin 3'te 2'sini bağışlar. Özel sektörden toplanan paralar diğer alınan bağışlardan daha değerlidir. Kimisi gelirinin yarısını kimisi gelirinin 3'te 2sini bağışlar. Bu kişiler için herhangi bir sınırlama yoktur.

Özel sektörde ise ayrıca Burs ve Ramazan himmetleri toplanır.

BU himmetlerin çok azı gerçekten burs olarak gider. Çok ciddi payları farklı yerlere yollanır. Zaten toplanan himmetlerin tamamının yüzde 15'i hocaya gider. Kalanı ise üst mekanizmada tasarruf edilerek yabancı Lobiler'e ve kurumlarına gider yabancı kurumlara nakit para akışı sağlanır.

Bunun yanında resmi kurumların gelirlerinden de para alırlar. Bunları yine ilçe ve il abileri organize eder.
Cemaat himmet adı altında resmi kurum ve memurlardan topladığı paraları direk olarak elden almaz bazen memurların bordrolarından kesinti yapılır.

Cemaat için himmetlerin önemi vazgeçilemeyecek kadar çok büyüktür.

VERMEYEN YANAR

Memurlar içerisinde para bağışlamayan ya da vermek istemeyen olursa o kişilere karşı çok ciddi tavır alırlar ve zaman içerisinde tasfiye ederler. İtibar zedelemesi yöntemine başvururlar. Tabiri caizse vermek istemeyenleri ölmekten beter hale getirirler. Onlara edep ve haya ile açıklanamayacak şeylerle şantaj yaparlar..

Yorumlar