Android 7.1 özellikleri arasına genişletilmiş GIF klavyesi de ekleniyor!

Android kullanıcılarını sevindirecek haberler Google ile gelmeye devam ediyor. Android 7.1 özellikleri ile kullanıcılara Google Asistanı ve GIF formatı için görsel klavye desteği geliyor gibi büyük yenilikler geliyor.

Android kullanıcılarını sevindirecek haberler Google cephesinden gelmeye devam ediyor. En son Android Nougat sürümünü çıkaran Google yakın zamanda çıkaracağı Android 7.1 işletim sistemi için de duyuru yapmış oldu. Birbirinden iddalı Android 7.1 özellikleri ile Ekim Ayı'nın sonuna doğru çıkması bekleniyor. Aynı zamanda Google Pixel XL ve Google Pixel telefonlarını da tanıtan Google teknoloji alanında sağlam adımlar atmaya devam ediyor. Özellikleri ile Apple'a benzer bir sistem sunacak olan Android'in içerisinde uygulama kısa yolları, siri benzeri bir asistan ve genşletilmiş klavye özellikleri gibi birçok yeniliğin olması bekleniyor.

YENİ SÜRÜMDE YENİ ASİSTAN

Android 7.1 özellikleri ile olduğu kadar beklenenden daha erken çıkması ile de kullanıcılarını sevindirecek. Henüz birçok akıllı telefon 7.0 Nougat güncellemesi almazken yeni gelen sistem ise dikkatleri çekiyor. Bu sürümde Apple'ın Sirisi, Microsoft'un ise Cortana asistanına benzer bir rakip geliyor ve Google Asistan bulunuyor. Bu asistan geliştirilmiş bir sesli asistan olacak ve klasik özelliklerinden kat kat üzerinde bir deneyim sunacak.

ALAN YÖNETİCİSİ VE DAYDREAM

Özellikleri sesli asistan ile sınırlı kalmayan Android için aynı zamanda depolama alanını herhangi bir harici uygulama gerekmeksizin, yer kaplayan uygulamaları temizleyebileceği ve bellek boşaltma işlemi yapabileceği bir sistem de yer alacak. Ayrıca Google'ın sanal gerçeklik gözlüğü olan Daydream de Android 7.1 özellikleri ile çalışacak. Fakat yapılan açıklamalara göre mevcut olan cihazların güncelleme yapsa bile Daydream VR'ı desteklemeyeceği yeni üretilecek olanlara bu desteğin kazandırılması gerekeceği belirtiliyor. Daydream ile birçok özellik artık daha pratik olacak.

HEM 3D TOUCH HEM KLAVYE 

Android'in diğer yenilikleri arasında ise 3D Touch ve genişletilmiş klavye özellikleri yer alıyor. 3D Touch ile kullanıcılar uygulamaya basılı tutarak kısayollara erişebilecek ve uygulamayı açmadan işlem yapabiliyor olacak. Bu özellik Apple'da bulunan baskılara daha duyarlı kısayol menüsü ile benzerlikler taşıyor. Kullanıcıları en çok sevindirecek özellik ise klavye ile ilgili oluyor ve artık GIF formatının yanı sıra özel emojilerde bulunuyor. Tüm bu yeniliklerin Ekim Ayı sonunda ön izleme olanaği ile sunulacağı belirtiliyor.

Yorumlar