Android 7.1 Nougat ne zaman çıkacak? İşte o güncellemeye dair beklenen bilgi

Kullanıcıların merakla beklediği ve sürekli sorduğu Android 7.1 Nougat ne zaman çıkacak sorusuna beklenen cevap nihayet geldi. Güncellemenin özellikleri ve bilgileri ise yavaş yavaş belli olmaya başladı.

Google'ın geliştirdiği  Android 7.1 Nougat birçok kişi tarafından merakla bekleniyordu. Önceki güncellemenin beklenenden az ilgi görmesinin ardından çalışmalarına hız kazandıran Google'ın yeni bilgileri gelmeye başladı. Uzun süredir beklenen yenilik ile ilgili kullanıcılar Android 7.1 Nougat ne zaman çıkacak sorusuna yanıt arıyordu. Sonunda Nougat 7.1'in önizleme versiyonu kullanıcıların indirmesi için sunuldu. Teknoloji devinin açıklamalarına göre bu sürüm için beta kalitesine ulaştığı belirtiliyor.

HENÜZ BELLİ CİHAZLARA SUNULUYOR

Yeni yayınlanan Android 7.1 Nougat daha önceden de belirtildiği gibi belli başlı cihazlara geldi. Bu cihazlar arasında Pixel C, Nexus 5X ve 6P bulunuyor. Google'ın Pixel telefonlarını tanıttığı etkinlikte 7.1 Nougat sürümünden de söz edildi. Kullanıcıların sabırsızlıkla beklediği bu güncelleme için Google bütün Nexus telefonların, zamanla 7.1'e de güncellenebileceğini söylediği belirtiliyor. Teknolojinin öncü ve dev şirketlerinden olan Google'ın aynı zamanda daha sonra ki Developer Preview 2'yi daha çok telefona açmak için söz verdiği ifade ediliyor. Henüz bu cihazlar hakkında bilgi verilmese de önümüzdeki günlerde bununla ilgili de bir açıklama yapılacağı düşünülüyor.

ÜZERİNDE ÇALIŞILMAYA DEVAM EDİLİYOR

Google'ın beklediği ilgiyi 7.0 sürümünde yeterince göremediği ve 7.1 Nougat için çalışmalarını hızlandırdığı belirtilirken önizleme sürmünün yayınlanması ile yeni API'ları kullanan uygulamalarını Play Store'a yüklemeye başlayabildikleri ifade ediliyor. Çalışmalarına tüm hızıyla devam eden şirketin üretim kanallarına yayın yapma, beta ve alpha yenilikleri de bulunuyor. Eğer telefonunuz beta programına kayıtlıysa bunun için telefonunuzun güncelleme uyarısı yapmasını beklemeniz gerekiyor. Şimdilik Pixel C tablet, Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X'e getirilen sürüm geçmişte Apple'ın yaptığı uygulamalarla benzerlik gösteriyor. Bu cihazlara sahip olan kullanıcılar telefonlarını betaya kaydettikten sonra güncellemeyi OTA olarak bekleyebiliyor. Daha önce gelen 7.0 güncellemesi General Mobile 4G ve 5 plus modellerine erkenden gelmişti. Her güncelleme ile daha da güçlenen Android sürümlü cihazlara bu kez akıllı depolama alanı, Google Asistan ve Pixel kamera uygulamasının geleceği ifade ediliyor.

Yorumlar