Merakla beklenen Android 7.1 Nougat güncellemesi alacak telefonlar belli oluyor!

Birçok Android kullanıcısının beklediği Android 7.1 Nougat güncellemesi alacak telefonlar belli oluyor. Ekim ayının ilk günlerinde tanıtılan 7.1 Nougat'ın aynı tarihlerde değil farklı zamanlarda gelmesi bekleniyor.

Tanıtımı yapıldıktan sonra merakla beklenen Android 7.1 Nougat güncellemesi için yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Gelişen özellikleri ile kullanıcıların beğenisine sunulacak olan güncellemenin geleceği cihazlarda belli oldu. Google'ın geliştirdiği yeniliğin her telefona aynı anda gelmeyeceği ve bazı telefonlara öncelikli olacak geleceği belirtiliyor. Bu durum kullanıcılar için sıkıntı yaratıyor, çünkü henüz daha 7.0 güncellemesini alamayan kullanıcılar bulunuyor. Google Pixel cihazı ile tanıtılan Nougat güncellemesi köklü değişimleri de beraberinde getiriyor. Çalışmalarını hızlandıran Google'ın bu yeniliği en geç 2017 yılının ilk çeyreğinin sonunda getireceği idda ediliyor. Yeni güncellemenin üst seviyedeki akıllı telefonlarda daha iyi kullanılacağını düşünen Google bu yüzden eski telefonlar için güncelleme sunmak istemiyor. 

BAZI CİHAZLAR ÖNCE ALACAK

Google'ın geliştirdiği Android 7.1 güncellemesi birçok sorunu da beraberinde getirdi. Bunun sebebi ise gu güncellemeyi bazı telefonların alamayacak ya da önce alacak olması oldu. Her telefona uyumlu olmayan 7.1 Nougat güncellemesi Google Pixel ile birlikte Ekim ayının başında tanıtıldı. Android 7.1 Nougat güncellemesi alacak telefonların kısıtlı olduğu belirtilirken farklı zamanlarda gelmesi de tartışmalara yol açtı. Güncellemelerinin üst seviye modellerde daha iyi çalışacağını düşünen Google'ın bu yüzden Samsung Galaxy Note 5 ve Galaxy 6, Nexus 9, Nexus Player, Pixel-C, Sony Xperia XZ, Moto Z, Google Pixel XL, LG V20, Nexus 6P, General Mobile GM 4G, GM 5 Plus, LG G5, Samsung Galaxy S6 ve S7, Galaxy A9, A9 Pro, A7, A5, Android One,  HTC 10,  Samsung Galaxy S7 Edge, Xperia X, Nexus 5X, Nexus 6 ve Google Pixel telefonlarına öncelik vereceği belirtiliyor.

BİR SÜRE DAHA BEKLENECEK

Çalışmalarını sürdüren Google bir önceki güncellemesini Ağustos ayında yayınlamış olması Android 7.1 Nougat'ın da bu tarihe yakın bir zamanda gelmesi bekleniyor. Farklı zamanlarda geleceği belli olan güncellemeyi diğer akıllı telefonların ise bir ay daha bekleyeceği belirtiliyor. General Mobile üretimi olan Android One cihazlar bir önceki güncellemeyi ilk alan cihazlardan oldu. Ayrıca teknoloji devinin üretici şirket ile yaptığı etik anlaşmalara göre güncellemenin kullanıcılara 90 gün içinde yeni sürümü sunması gerekiyor. Google'ın farklı zaman dilimi konusuna ise bir an önce çözüm getirmesi bekleniyor.

Yorumlar