Amaç Türkiye'nin yükselişini engellemek

Türkiye, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda art arda patlayan bombalarla sarsıldı. TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, ‘saldırı Türkiye ekonomisinin yükselişini engellemek amacıyla düzenlendi’ dedi.

Türkiye, dün akşam İstanbul Atatürk Havalimanı’nda art arda patlayan bombalarla sarsıldı. Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinin giriş kapısı ve otoparkta 3 ayrı patlama oldu. Başbakan Binali Yıldırım, terör saldırısında 36 kişinin hayatını kaybettiği ve 147 kişinin yaralandığını açıkladı. Yıldırım, “saldırıyla ilgili "İlk emareler DAEŞ terör örgütünü işaret etmektedir" dedi.

Türkiye’nin İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi için anlaşmaya varması, Rusya ile ilişkilerin düzelmesinde önemli adımlar atmasının ardından Türk turizminde ve ekonomisinde olumlu bir hava esmesi bekleniyordu. Bu gelişmeler üzerinde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen terör saldırısını AjansHaber’e değerlendiren Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (TÜMSİAD) Yaşar Doğan, saldırının ana hedefinin turizm olmadığını söylerken, saldırının Türkiye ekonomisinin yeniden yükselmesini engellemek amacıyla yapıldığını belirtti.

TÜMSİAD Başkanı Yaşar Doğan, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını AjansHaber’e değerlendirdi:

“TURİZM DIŞINDA FARKLI YERLERE MESAJ VERİLDİ”

Türkiye’nin son zamanlarda Rusya, İsrail ve Mısır’la ilişkilerinin düzeltilmesine yönelik bir takım görüşmeler yapmasını olumlu gelişmelerdi. Turizm sektörü için de olumlu gelişmelerdi. Rusya ile yapılan bu görüşmeler sonucu turizme ciddi bir hareket gelecekti ancak bu eylemlerle turizm dışında daha farklı yerlere mesaj verildi.

“TÜRKİYE’NİN YÜKSELİŞİNİ ENGELLEMEK, ACI VERMEK İÇİN YAPILAN BİR TERÖR SALDIRISI”

Bu terör eylemi tam olarak turizmi hedef almış değil, daha çok Türkiye’nin sorunlu olduğu ülkelerle ilişkilerini düzeltmesi ve ekonominin bununla beraber canlanmasını hedef alan bir eylem. İsrail ve Rusya’dan sonra Mısır’dan da haber gelmişti. Bu yapı oluşmaya başladığında İngiltere’nin AB’den çıkması ve Avrupa’da bazı ekonomik sıkıntıların oluşacağı intibası üzerine Türkiye biraz daha yukarı çıkacak, yine parlayan bir yıldız olacak düşüncesi vardı. Hükümet de bu yönde bir takım işler yaptı. Her şey çok olumlu ilerliyordu ki terör saldırısı düzenlendi. Türkiye’nin yeniden yükselmesini engellemek ve acı vermek için yapılan bir terör saldırısıydı.

 

“EYLEMİN RAMAZAN AYINDA OLMASI BUNLARIN NE KADAR HAYSİYETSİZ OLDUĞUNU KANITLADI”

Saldırıyı düzenleyen DAEŞ’in kimin maşası olduğu biliniyor ve Osmangazi Köprüsü’nün açılışına da denk gelmesi manidar oldu. Osmangazi Köprüsü’nün açılışı öncesi olması hevesimizi kursağımızda bıraktı, bu eylem ciddi şekilde moralimizi bozdu. Birçok insan hayatını kaybetti, birçok ocak söndü. Bu eylemin Ramazan ayı gibi aziz bir zamanda olması hiçbir dine sığmaz. Terörün bile bir haysiyeti olduğu bir durum var ama bunların ne kadar haysiyetsiz, ne kadar kişiliksiz bir yapı üzerine kurgulandığı aşikar.

“MEMLEKET OLARAK BUNLARA KARŞI DİK DURMAMIZ LAZIM”

Birlik ve beraberliğimizi koruyacak şekilde pozisyon almamız gerekiyor. Sivil toplum kuruluşları olarak da ses getirici pozisyon almamız gerekiyor ve bu aramızdaki çatlak seslerin de kendini deşifre ettiği bir operasyon oldu. Bugün gazete manşetlerine bakıyoruz, 2 gazetenin manşeti inanılmaz derecede aşağılıkça. Bu vatana, millete bu ihaneti yapmak bu kadar olmaması gerekiyor. Memleket olarak da bizim bunlara dik durmamız lazım, iyi bir kamuoyu oluşturmak lazım.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar