Türkiye ve Azerbaycan dostluğuna ışık tutacak

Kurtuluş Savaşı döneminin en özel kesitlerinden birini beyazperdeye yansıtacak olan Altın Tren filmi için geri sayım başladı. Altın Tren filmi Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihi dostluk yolculuğunda önemli bir hikayeyi konu alıyor.

Skala Yapım tarafından beyaz perdeye aktarılacak filmle, iki ülke arasındaki iş birliği hikayesinin gün yüzüne çıkarılması ve dostluğun pekiştirilmesi amaçlanıyor.

İki kardeş devlet Türkiye ve Azerbaycan’ın tarihe damga vuran dayanışması, Altın Tren ile beyazperdeye yansıyor. Altın Tren filminde, “İki devlet, tek millet” olan Türkiye ve Azerbaycan’ın yüzyıl önce ülke olma yolunda işgal güçlerine karşı omuz omuza verdiği büyük mücadelenin hikayesi anlatılıyor.

Tarihi bir dostluktan doğan, özel ve gerçek bir hikâyeyi, sinemanın büyüsü ile beyaz perdeye yansıtan Altın Tren filminin yapımcılığını Skala Yapım üstleniyor. Yüksek bütçeli bu yapımın hazırlığına başlayan Skala Yapım, tarihin sayfalarına ışık tutacak bu filmi, Azərbaycan film işbirliğinde yapıyor.

TÜRK-AZERİ ORTAK YAPIMI

Skala Yapım, Türkiye–Azerbaycan ortaklığında yapılan ve kalabalık bir oyuncu kadrosunu bir araya getirecek olan film için kast görüşmelerine başlandığını duyurdu.

Çekimlerine 2021 yılı Mart ayında başlanacak Altın Tren filmi, bu büyük mücadelenin zorluğunu ve olağanüstü aksiyonunu, duygu yüklü bir anlatımla seyircisiyle buluşturacak.

Türkiye ve Azerbaycan’ın dostluğunu pekiştirmeyi, gerçek ve özel bu hikayeyi gün yüzüne çıkarmayı ve milyonlara ulaştırmayı hedefleyen filmin 2022 yılı Nisan ayında vizyona girmesi bekleniyor.