Almanya'dan bir skandal daha! Köln'de PKK'ya şov yaptırdılar

Almanya güvenlik gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı video konferansla bağlatmadı ama PKK'lı Bayık ve PYD'li Müslim'e izin verdiler.

Almanya’nın Köln kentinde 31 Temmuz'daki Demokrasi Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın video konferansla bağlanmasını mahkeme kararıyla yasaklayan Almanya, terör örgütü PKK’nın aynı kentteki mitinginde, örgütün başı Cemil Bayık’ın görüntülü mesajının yayınlanmasına izin verdi.

KÜRT FESTİVALİ ADI ALTINDA PKK ŞOVU YAPILDI

Almanya'nın Köln kentinde “Kürt Festivali” adı altında düzenlenen miting, terör örgütü PKK’nın şovuna dönüştü.  Almanya’daki Türklerin 15 Temmuz darbe girişimini protesto için 31 Temmuz’da miting düzenlendiği Duetzer Rıhtımı’ndaki mitinge binlerce örgüt sempatizanı katıldı. Kandil sorumlularından Cemil Bayık’ın görüntülü mesajının ekrana yansıtılmasına Almanya tarafından müsaade edildi.

PYD LİDERİ SALİH MÜSLİM DE KATILDI

PKK’nın Suriye uzantısı PYD/YPG’nin Eşbaşkanı Salih Müslim de sahnede bir konuşma yaptı. Müslim konuşmasında Türkiye’ye hakaretlerde bulundu. Almanya böylece Demokrasi Mitingi’nden 5 hafta sonra terör örgütü olarak kabul ettiği PKK’nın lider kadrosu veyandaşlarına mesaj izni vermiş oldu.

PKK’lı terörist Bayık, Köln’deki PKK mitingine görüntülü mesaj gönderdi

ALMANLAR ‘PKK TERÖR ÖRGÜTÜ’ DEMESİNE RAĞMEN BAYRAKLARA İZİN VERDİ

PKK mitingi öncesi Köln Polis Şefi Jürgen Mathies, PKK’nın Almanya tarafından terör örgütü olarak kabul edildiğini hatırlattı ancak mitingde Abdullah Öcalan resimlerinin taşınmasına izin vereceklerini söyledi. Mathias bu izne rağmen “PKK sembollerinin taşınmasına izin vermeyeceğini” belirtti

PKK mitinginde çocukların ellerine oyuncak silah verilmesi tepki çekti.

DARBE KARŞITI MİTİNGDE ERDOĞAN’IN  BAĞLANTI YAPMASI YASAKLANMIŞTI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 31 Temmuz’daki Demokrasi Mitingi’ne video konferans yöntemiyle bağlanması Almanya Anayasa Mahkemesi’nin kararıyla engellenmişti. Alman siyasetçiler de Türkiye’deki siyasal tartışmaların Almanya’daki Türk toplumunu etkileyeceğini iddia ederek mahkemenin bu kararına destek vermişlerdi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ve Alman Sol Parti Genel Başkanı Bernd Riexinger de gösteride yer aldı.

 

Yorumlar