Cumhurbaşkanı: Almanya teröre çanak tutuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın teröre çanak tuttuğunu söyleyerek, "Bu terör belası bumerang gibi gelecek sizi de vuracaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre Merkezi'nde düzenlenen, "Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan İnsan Hazineleri Geleceğe Aktarılan Mirasın Temsilcileri" ödül töreninde konuştu.

Darbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Türk milleti 15 Temmuz'da sadece hürriyetine, sadece inancına, sadece bayrağına, ezanına, sadece demokrasisine değil, aynı zamanda hedeflerine de sahip çıkmıştır. Ama bundan rahatsız olanlar da olmuştur. Selalardan, ezan seslerinden rahatsız olanlar olmuştur, geçmişte de bunlardan rahatsız olanlar vardı. Onların uzantıları hala var, yarın da olacak onu bilesiniz ama bütün mesele biz yolumuzda daim olalım ve kula kul olmayalım. Sadece Allah'a kul olalım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Almanya'nın FETÖ üyesi savcıları iade etmemesini eleştirdi. Erdoğan Almanya'nın teröre çanak tuttuğunu belirterek, "Almanya örgüt üyelerine sahip çıkmayı tercih etti" dedi.

Türkiye'nin yakın zamanda verdiği bir notayla uzun süredir Almanya'da olduğu bilinen FETO üyesi savcıların yakalanarak iadesini istediğini söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Almanya FETO üyesi savcıların iade edilmeyeceğini söylemiştir. Bakana göre Türkiye'yle Almanya arasındaki iade anlaşması sadece ağır suçları kapsıyormuş, siyasi suçları kapsamıyormuş. Biz de Almanya'nın bu yaklaşımını ve bu uygulamaları kaygıyla dehşetle izliyoruz. Ey Almanya Sayın Merkel'e ben dört bin dosya verdim. Daha sonra İstanbul'da "Sayın Şansölye size verdiğim dosyalar ne oldu" dedim. Bana şöyle bir cevap verdi: O dosyaların sayısı 4 bin 500 oldu. Almanya biz sizin bu duruşunuzdan endişeleniyoruz. Siz şu anda teröre çanak tutuyorsunuz çanak. Bu terör belası bumerang gibi gelecek sizi de vuracaktır."

Yorumlar