Alevlere teslim olan Kaliforniya'da OHAL ilan edildi

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin güneyi yangınlarla uğraşıyor. Güney Kaliforniya’da aşırı sıcaklar yangına sebep oldu ve binlerce kişi elektriksiz kaldı. Bölgede OHAL ilan edildi.

San Bernardino Ulusal Ormanı yakınlarında çıkan Valley Yangını ve Santa Barbara yakınlarındaki Goleta bölgesinde çıkan Holiday yangınlarına bölgelerde zorunlu tahliye emri verildi.

YERLEŞİM YERLERİ YANGINA TESLİM OLDU

Goleta bölgesinde 20'den fazla ev yangına teslim olurken Santa Barbara Bölge Şerifi tarafından yapılan açıklamada yangının bir evde başladığı ve rüzgarın da etkisi ile yakıdaki çalılıktan beslenerek yayıldığı açıklandı. Bölgede rüzgarın hızı saatte 73 kilometreyi buluyor.

OHAL İLAN EDİLDİ

Bölgede yaşanan yangınların ardından itfaiye ekipleri yangınları kontrol altına alarak söndürme çalışmalarını yürütüyor. Ancak yangınların büyük boyutlara ulaşması nedeniyle kontrol altına alma işlemi gerçekleştirilemiyor.

Bölgede ayrıca OHAL ilan eden yetkililer, adeta seferberlik oluşturdu.

BİNLERCE KİŞİ ELEKTRİKSİZ KALDI

Bölgedeki yangına 30'dan fazla itfaiye aracı, iki gece uçuş donanımına sahip helikopter ve yüzlerce itfaiye görevlisi katılıyor.
Bölgede yaşanan aşırı sıcaklar yaşamı da olumsuz etkiliyor. Güney Kaliforniya'daözellikle Los Angeles County, San Fernando Valley, Orange County ve Inland Empire bölgelerinde olmak üzere 82 bölgede 20 binden fazla kişi elektriksiz kaldı.

Bugün Güney Kaliforniya'da etkili olan kavurucu sıcaklar yangınlara sebep olurken binlerce kişi elektriksiz kaldı. San Bernardino Ulusal Ormanı yakınlarında çıkan Valley Yangını ve Santa Barbara yakınlarındaki Goleta bölgesinde çıkan Holiday yangınlarına bölgelerde zorunlu tahliye emri verildi.

Yorumlar