“Alevi ve Sünnileri karşı karşıya getirmek için bekleyen çok insan var”

FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Alevilere yönelik olarak çok sayıda provokasyon haberleri çıkıyor. Gündemdeki konuları, kapatılan Alevi derneklerini, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut, AjansHaber’e değerlendirdi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Alevilere yönelik provokasyon olabileceği yönünde haberler çıkıyor, uyarılar yapılıyor. Darbe girişimi gecesinde ilk olarak Malatya’dan bir provokasyon haberi gelmiş ve olay emniyetin müdahalesi ile sonlandırılmıştı.

Bu gelişmelerin yanı sıra OHAL kararnamesi ile çok sayıda ‘Alevi’ adı altında dernek de kapatıldı. Bu konuda da bu derneklerin Gülen Cemaati iştiraki ile açıldığı ve Alevi toplumu içinde yönlendirici olunmasının hedeflendiği belirtiliyor.

Alevi provokasyonu gündemi ve kapatılan derneklerle ilgili olarak AjansHaber’e değerlendirmelerde bulunan Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut, Türkiye’nin 70 ilinde örgütlenmeleri olduğunu ve buralardan şu ana kadar kendilerine provokatif yönde kişisel bazı olaylar dışında bilgi gelmediğini belirtti.

Alevi ve Sünni vatandaşları karşı karşıya getirmek için bekleyen çok insanın olduğunu söyleyen Akbulut, OHAL kararnamesi ile kapatılan ‘Alevi’ adı altındaki derneklerle ilgili olarak da açıklamalarda bulundu.

Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut, AjansHaber’e şu değerlendirmelerde bulundu:

“ALEVİ VE SÜNNİLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRMEK İÇİN BEKLEYEN ÇOK İNSAN VAR”

Bunlar provokatif haberler. Alevi dedesinin kimler olduğunu Aleviler çok iyi biliyorlar. Aleviler bu oyuna gelmeyeceklerdir. Ortada Alevileri ve Sünnileri karşı karşıya getirmek için, bu kaos ortamından nemalanmak için bekleyen çok insan var. Aleviler kimin Alevi dedesi olup kimin olmadığını çok iyi biliyorlar. Umarım bu oyuna gelmezler. Biz de bu tarz duyumlar alıyoruz, 70’in üzerinde derneğimiz var ancak henüz net olarak tespit edemedik.

Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Remzi Akbulut

“MALATYA’DA BİR GİRİŞİM OLDU AMA EMNİYET GÜÇLERİ VE ALEVİ TOPLUMU SAĞ DUYULU DAVRANDI”

Malatya’da Paşa Mahallesi’nde böyle bir provokasyona girişildi ama gerek emniyet güçleri gerekse de Alevi toplumu sağ duyulu davrandı ve oyuna gelmedi. Hiçbir Alevi’nin Cemevi’nden çıkıp da birine silah sıktığını gördünüz mü? Onun için biz demokrasiye, özgürlüğe inanan insanlarız. Bizim böyle bir oyuna gelmemiz söz konusu değil ama bıçak kemiğe dayanırsa da insanlar kendini savunma yoluna gidebilirler. Bu açıdan da dikkat etmemiz gerekiyor ama şu anda böyle bir hazırlık da yok.

“TÜRKİYE’NİN 70 İLİNDE VAKFIMIZ VAR, PROVOKASYON DUYUMU ALMADIK”

Böyle bir durum var dersek şu anda yanlış konuşmuş oluruz. Türkiye’nin 70 ilinde vakıflarımız var, böyle bir şey olsa bize bildirirler. Başka bir kurumda da olsa haberimiz mutlaka olur. Tabii bazı provoke olaylar var ama bunlar kendisini ispat etmek isteyen insanların kişisel sorunları olarak görülüyor.

KAPATILAN ALEVİ DERNEKLERİ

Kararname ile kapatılan bazı Alevi dernekleri var. Bunların da hiçbir şekilde Alevilik çalışmaları yürütmediğini söylemeliyim. Onların Alevilikle ilgisi yoktu ve bunlar kapatıldı. Mevcut yapı tarafından ‘Alevi’ adı altında kurulan derneklerin, yapıların Alevilikle hiçbir şekilde alakaları yoktur. Bu dernekler çok tehlikeliydi. Çantaların içerisinde bulunan, hiçbir teşkilatlanması olmayan çakma derneklerdi bunlar.

ALEVİ VAKIFLAR FEDERASYONU’NUN BİLEŞENLERİ

Bize bağlı şu anda 70’e yakın vakıf var. Alevi Vakıflar Federasyonu Genel Başkanlığı’na bağlı olarak en büyük kuruluşumuz Cem Vakfı’dır. 58 yurt içi, 5 yurtdışı şubesi bileşenimizdir. Türkiye’nin en büyük Cemevleri’nden Kartal, Yenibosna, Kayseri, Eskişehir, Malatya ve Sivas cemevleri de bize etkinlik gösteren derneklerimiz arasında…

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar