Akşener 'İyi Parti'yi kurdu

Eski milletvekili Akşener öncülüğünde kurulan partisinin ismi "İyi Parti" oldu.

Eski milletvekili Meral Akşener, "İyi Parti"nin kuruluş dilekçesini İçişleri Bakanlığı'na verdikten sonra, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ne gelerek basın açıklaması yaptı.

Konuşmasına salonu selamlayarak başlayan Akşener, Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının, Türkiye'nin ikinci defa vatan kılınmasında milli iradeyi esas aldığını, savaşı dahi TBMM ile yönettiğini hatırlatarak, siyasetin askıya alındığı 1960, 1980 darbeleri sırasında da milletin yeni partileri iktidara taşıyarak Türkiye'nin yolunu aydınlattığını ifade etti.

Demokratik işleyişin 28 Şubat ile tasfiye sürecine girdiğini belirten Akşener, "2002 seçimleri milletimizin yolsuzluk, yasaklar, yoksulluk olarak tanımladığı toplumsal sorunlarından çıkma arayışıdır. Bu beklentiler Adalet ve Kalkınma Partisi'ni iktidara taşımıştır. Başlangıç yıllarında başarılı da sayılırlar ancak 2007'den itibaren vizyonsuz bir güce dönüşmüştür. Vizyonsuz güç ise yıkıcıdır. İktidar milletin bütün desteğine rağmen, politikalarını milli iradeye dayanmayan ittifaklarla üretmeyi bir marifet saymış, siyasi muhalifler, devlet muhaliflerinden daha tehlikeli görülmüşlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

"PARTİMİZ MUTLU TÜRKİYE'NİN YOLUNU AÇACAK"

Milletin demokratik siyasetten sapmadan Türkiye'nin önünü açmaya karar verdiğinin altını çizen Akşener, "Binlerce yıllık iyilik medeniyetinin yolcuları olarak, bugün burada millet adına üstlendiğimiz görevi ilan etmek için toplanmış bulunmaktayız. Umutlarımız var. Hayallerimiz var. Zengin bir Türkiye istiyoruz, gücümüz var. Adil bir Türkiye istiyoruz, gücümüz var. Özgür bir toplum istiyoruz, gücümüz var. Mutlu bir Türkiye istiyoruz, hakkımız var. Yeni bir siyasal hareketle, iyi bir siyasal hareketle Türkiye kucaklaşmasını başlatıyoruz. Allah vatana, millete, insanlığa hayırlı etsin." dedi.

"İTİBARINI BIRAKMADAN GÖÇMEYECEK"

Yapısal hale gelen yolsuzluklar, dış politika serüveni ve siyasi operasyonlar nedeniyle ekonomik çıkıştan düşüldüğünü öne süren Akşener, şöyle konuştu:

"Kardeşim yolsuzluk duman değil ki aşağıdan yukarı çıksın, yolsuzluk çamurdur yukarıdan aşağı akar. Maalesef Türkiye'de yolsuzluk iddialar zinciri olmanın ötesine çoktan geçmiş, yukarıdan yerel yönetimlere kadar yaygınlaşmıştır. Milyarlarca liralık yolsuzluk iddiaları karşısında ne yargıdan ne hükümetten bir ses çıkmıyor. İmanım gibi inanıyorum ki yolsuzluğa bulaşmış her kim olursa olsun, itibarını bırakmadan bu dünyadan göçmeyecek. Size söz veriyorum, göçmeyecek."

"FETÖ'NÜN DAMARININ KESİLMESİ NAMUS BORCU"

"28 Şubat bizzat Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yönelik ihanet sürecinin adıdır. Bu süreç Türk subayına çuval giydirmekle tazelenmiş, Ergenekon ve Balyoz'la devam etmiş, 15 Temmuz ile final yapmıştır." ifadesini kullanan Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

"FETÖ ihanet şebekesi sadece 15 Temmuz değil, 2004'ten itibaren bütün operasyonların ana aktörüdür. 15 Temmuz hain kalkışmasının ana ruhunu oluşturmaktadır. 15 Temmuz tam anlamıyla bir devlet etme zafiyetidir. Millet devleti sokaktan toplamıştır. Bir başka tarihi gerçek de şudur; TSK'yı Türkiye'nin aktif değeri tanımından düşürmek için plan yapanlar, maalesef iktidar kadrolarının bulanık beyinlerinden faydalanmıştır. Süreç Türkiye için yol çevirme, ön kesme operasyonudur. Referandumlar dahil son 10 yıldaki yaşadıklarımız bizi trenin geleceği istasyondan uzak tutmuştur. 15 Temmuz hain kalkışma darbe teşebbüsünün şehit ettiği 249 şehidimizin ruhuna, ailelerine duyduğumuz borç... FETÖ ihanet şebekesinin devletin içerisine sızmış her damarının kesilmesi için mücadele etmek, faillerini bulmak başta ben ve bütün arkadaşlarımız için bir namus borcudur."

"HER ŞEYE KATILACAĞIZ"

Soruları da yanıtlayan Akşener, yerel seçimlere katılıp katılmayacağı sorusuna, "Her şeye katılacağız." yanıtını verdi.

Bir basın mensubunun "Elinize tekrar kına yakacak mısınız?" sorusunu, "Yakacağım tabii. Artık kadınlar yakacak." diye cevaplayan Akşener, "Kınanız, parti logosu, güneş şeklinde mi olacak?" sorusuna ise kendine has şeklinde kına yakacağını söyledi.

ESKİ BAKAN COŞKUN'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan, eski Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, yazılı açıklama yaparak, İyi Parti'nin kurucular kurulu listesinde yer alan Ali Coşkun ismiyle ilgili, "Sadece bir isim benzerliğinden ibaret olup, yanlış anlaşılmalara yer verilmemesi için değerli kamuoyumuzla paylaşmaya gerek görülmüştür" ifadelerine yer verdi.

Yorumlar