Akıncı TİHA teknik özellikleri nelerdir?

BAYKAR makina genel Müdürü Selçuk Bayraktar resmi Twitter hesabından Akıncı TİHA üretime girdi müjdesini verdi. Peki Akıncı TİHA teknik özellikleri nelerdir? Detaylar Ajanshaber.com'da.

Akıncı TİHA'nın üretime girdiğinin müjdesi BAYKAR Makine Genel Müdürü Selçuk Bayraktar tarafından verildi. Akıncı TİHA ile ilgili BAYKAR Makine Genel Müdürü Selçuk Bayraktar "Üretim hattına büyük bir uçan baluk girdi. Yolda, geliyor... Takipte kalın." şeklinde paylaşım yaptı. Bayraktar ayrıca konuyla ilgili detayları vererek Akıncı TİHA İnsansız hava aracının kısa sürede tamamlanacağını belirtti. Akıncı TİHA teknik özellikleri nelerdir sorusu şimdi vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Akıncı TİHA ile ilgili merak ettiğiniz tüm detaylar...

AKINCI TİHA İNSANSIZ HAVA ARACI ÜRETİME GİRDİ

BAYKAR makine genel Müdürü Selçuk Bayraktar resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Akıncı TİHA İnsansız hava aracının üretim hattına giriğini ve kısa sürede tamamlanacağını bildirdi.

AKINCI TİHA TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Akıncı TİHA 4.5 ton ağırlığında olacak 1.5 ton faydalı yük taşıyabilecek. Bunun 1 tonu mühimmat olacak. Ayrıca paylaşımda Akıncı TİHA'nın yanısıra üretim hattında 10 adet Bayraktar TB2'nin de olduğu görülüyor. Akıncı İHA çift motorlu olacak. Motorunun Yerli imkanlarla geliştirilen TS-1400 çekirdeğinden evrileceği tahmin ediliyor. Ayrıca akıncı İHA'da AESA radar da bulunacak. Şu anda kullanılan SİHA’ların bir üst modeli olarak tasarlanan Akıncı TİHA, 4,5 ton ağırlığında olacak ve 1,5 ton faydalı yük taşıyabilecek.

Akıncı TİHA'nın diğer teknik özellikleri de kullanıcılar tarafından merak ediliyor. İşte merak edilen diğer teknik özellikler...

*24 Saat havada kalış süresi
*900 kg harici - 450 kg dahili faydalı yük kapasitesi
*Tek - Çift turboprop motor
*5 Ton kalkış ağırlığı

İLK GÖRÜNTÜLER TWİTTER'DAN PAYLAŞILDI

Türkiye’ye insansız hava araçlarında önemli bir kabiliyet kazandıracak dev proje için ise start verildi. Baykar Makine Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, ilk gövdenin fotoğrafını twitter üzerinden “Üretim hattına büyük bir uçan baluk girdi. Yolda, geliyor… Takipte kalın” diyerek paylaştı. Ayrıca paylaşımda Akıncı TİHA’nın yanısıra üretim hattında 10 adet Bayraktar TB2’nin de olduğu görülüyor.

KARAYEL TAKTİK İHA SİSTEMİ

KARAYEL Taktik İHA Sistemi keşif ve gözetleme yapmak amacıyla NATO’nun ‘Sivil Hava Sahasında Uçuşa Elverişlilik’ Standardı STANAG-4671’e göre tasarlanıp, üretilmiş ilk ve tek Taktik İnsansız Hava Aracıdır. KARAYEL sistemi, her türlü kontrolsüz kırıma karşı koruma sağlayan özgün 3'lü yedekli dağınık aviyonik mimariye sahiptir. Bu özelliğiyle VESTEL, dünya genelinde şimdiye kadar sadece insanlı havacılıkta kullanılan sistematik hata emniyetini KARAYEL ile birlikte ilk kez bir insansız hava aracına taşımıştır.

Yorumlar