Ak Partili belediye başkanlarının istifaları demokratik değil

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bu ülkede demokrasiyi sonuna kadar savunurum. Muhtar arkadaşlarımın değişik siyasi görüşleri olabilir, başımın üstüne. Demokrasinin gerekleri yerine getirilmeli." dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Kuşadası Kongre Merkezi'nde düzenlenen Muhtarlar Toplantısı'ndaki konuşmasında, 1833'te Kastamonu Taşköprü'de ilk muhtarlık seçiminin yapıldığını anımsattı.

Demokrasinin ilk basamağı muhtarlık seçimlerinin en temiz ve saf seçim olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, muhtar adaylarını bir genel başkanın alt alta bir listeye yazıp milletin önüne koymadığını, "muhtar olmak istiyorum" diyenlerin kimliğiyle, kişiliğiyle seçildiğini, bir siyasi partinin gölgesini kabul etmediğini kaydetti.

Muhtarlıklara "oturulacak yer" verilmediğine işaret eden Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ben bu ülkede demokrasiyi sonuna kadar savunurum. Muhtar arkadaşlarımın değişik siyasi görüşleri olabilir, başımın üstüne. Demokrasinin gerekleri yerine getirilmeli. Muhtar mahallesinde, köyünde seçilmişse demokrasinin teminatıdır, hangi görüşten olursa olsun. Onun hakkını teslim etmek, mahalleye veye köye hizmet etmesini sağlamak siyaset kurumunun görevidir. Bu görev bugüne kadar da yerine getirilmedi."

"BU MİLLİ İRADEYE HAKSIZLIKTIR"

Kılıçdaroğlu, demokrasiyi herkesin birlikte savunması gerektiğini kaydederek, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

"Bugünlerde bir tartışma var, falan belediye başkanı istifa etsin, falan yerinde kalsın diye. Bu milli iradeye haksızlıktır. Benim gelip herhangi bir muhtarı bulup 'ben seni beğenmiyorum, sen istifa et deme hakkım da yetkim de yok. Neden, seni ben seçmedim ki, seni seçen halk. Millet seçti, ben niye sana diyorum 'istifa et' diye. 'İstifa etmezsen bedeli ağır olur' ne demek? Ben seni hapse atarım mı demek istiyorsun, ben senin dosyalarını mı çıkarırım diyorsun. Suç varsa, suçu gizleyen adam da suçludur. Bir cinayeti görüp sesininizi çıkarmazsanız, cinayete ortak olmaz mısınız, bir adam hırsızlık yaptığında hırsızı görüp savcı çağırdığında, 'görmedim' derseniz ortak olursunuz. Kişinin suçu varsa, verirsin mahkemeye, beraat de eder. Nereden biliyorsun kişinin suçlu veya suçsuz olduğunu. Rejimler tek kişiden oluşmaz. A ya da B partisinden olur, hiç önemli değil."

"CHP ENTELLERİN PARTİSİDİR DERLER"

"Bizi eleştirirler bazen, 'CHP entellerin partisidir' derler" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Entellerden birisi de benim, nasıl bir entelim anlatayım. Babam ilkokul mezunu tapu memuruydu, annem okuma yazma bilmezdi, Allah rahmet eylesin ikisi de vefat etti. Büyük ablam da okuma yazma bilmez. 7 kardeşiz, üniversiteye giden sadece benim. Sınavlara girdim, önemli yerlerde görev yaptım. Bunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e borçluyum. Eğitimde fırsat eşitliği getirdi, biz de okuduk."

Yorumlar