AK Partili Ahmet Budak silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'den aday olan Ahmet Budak silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Budak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

1 Kasım seçimlerinde AK Parti'den aday olan Ahmet Budak silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda ağır yaralanan Budak, hastaneye kaldırıldı. AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Algül, "Evinin önünde saldırıya uğrayan Budak, ağır yaralandı. Tedavisi sürüyor" dedi.

HAYATINI KAYBETTİ

Ahmet Budak, yapılan tüm müdahalelere rağmen tedavi altında tutulduğu Şemdinli Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Budak’ın yakınları, acı haberle sinir krizleri geçirdi.

Güvenlik güçleri, olayın ardından kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

HAKKARİ'DE 1 SIRADAN ADAY GÖSTERİLMİŞTİ

1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde AK Parti'den Hakkari'de aday olan Ahmet Budak, uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralandı. 1 Kasım 2015'te gerçekleşen 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde Hakkari'den AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Budak, Şemdinli ilçesinde silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan Budak, Şemdinli Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

EVİNİN ÖNÜNDE VURULDU

AK Parti Şemdinli İlçe Başkanı Fikri Algül olayla ilgili yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Saldırganlar olaydan sonra kaçmış .Evinin önünde saldırıya uğrayan milletvekili adayımız Budak, ağır yaralandı. Tedavisi sürüyor" 

OPERASYON BAŞLATILDI

Güvenlik güçleri, olayın ardından kaçan saldırganların yakalanması için operasyon başlattı.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Saldırı sonrasında Şemdinli ilçesine bağlı Altınsu (Şapatan) köyünde, 3 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak ilanı Hakkari Valiliği ve Şemdinli Kaymakamlığıinternet sitelerinde yer almazken, köy camisinde hoparlör ile anons edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay ise saldırı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Demokratik hak kalleşçe, pusu kurarak, insanları katletmek midir? Sizin siyasetinizin bir parçası da buysa eğer, biz bu siyaseti reddediyoruz, lanetliyoruz ve bu siyaseti engellemek için de elimizden geleni yapacağız" dedi.

AHMET BUDAK KİMDİR?

1978 yılında Hakkari Şemdinli İlçesinde doğdu. İlk Orta ve lise eğitimini Şemdinli'de tamamladı. Şemdinli'de farklı sektörlerde ticaretle uğraşmaktı. Çok erken yaşlardan itibaren siyasete ilgi duyan Budak Fazilet Partisi Gençlik Kolları Başkanlığı ve Saadet Partisi İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2009 yılından itibaren Ak Partiye katılmasının hemen ardından Şemdinli İlçesi Belediye Başkanlığına aday adayı oldu. Şemdinli'de toplum yararına faaliyet yürüten çeşitli STK ve meslek odalarında aktif görevlerde bulundu. Evli yedi çocuk babası.

Yorumlar