AK Parti'den kritik ittifak açıklaması

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti-MHP ittifak görüşmeleriyle ilgili yaptığı açıklamada "Seçimin belli takvimi gelmeden biz de bu ittifak görüşmelerini bir şekilde neticelendirmiş oluruz." şeklinde konuştu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti ile MHP'nin ittifak görüşmelerinde müzakereler sonucu belli bir noktaya gelineceğini ümit ettiğini söyledi. Kurtulmuş, "Seçimin belli takvimi gelmeden biz de bu ittifak görüşmelerini bir şekilde neticelendirmiş oluruz" dedi.
Kurtulmuş, Rekabet Kurumu'nda düzenlenen "Büyüsü Bozulan Dünyada Yeni Düzen Arayışı" konulu sempozyum sonrasında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"ÖNEMLİ VE ANLAMLI BİR DESTEK"

Yerel seçimlerde AK Parti-MHP ittifakı görüşmelerinde sürecin hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Kurtulmuş, Cumhur İttifakı'nı diğer konulardan ayrı tutulması gerektiğini belirterek, MHP'nin, Türkiye'nin önemli konularında AK Parti hükümetine önemli ve anlamlı bir destek verdiğini ifade etti.

"İKİ PARTİ DE KARARLIDIR"

Kurtulmuş, "Yasal altyapısı olduğu için Cumhur İttifakı partiler arası iş birliğini mümkün kıldı. Buradaki ruhu, Türkiye'nin temel meseleleri konusundaki ortak fikir alışverişi ve dayanışma ruhunu sürdürmekte her iki parti de kararlıdır. Çünkü milli meseleler günlük siyasetin, hatta seçimin ötesinde önem arz eden konulardır." dedi.

Yasal altyapısı olmadığı için yerel seçimlerde ittifak konusunda daha zor bir süreçle karşı karşıya olduklarını da belirten Kurtulmuş, "Bir işbirliği bulma noktasında her iki partinin iradesi kuvvetli bir şekilde devam etmektedir. Önümüzdeki günlerde meselenin detayları ile ilgili çalışmaları sürdüreceğiz. Eğer bir işbirliği yapma imkanı varsa da geldiğimiz noktayı karşılıklı olarak kamuoyu ile paylaşarak mesafe almaya çalışacağız." değerlendirmesinde bulundu. 
Her iki partinin her seçim bölgesinde en çok oy alabileceği adayla seçime girme hazırlığını sürdürdüğünü, en ince detayıyla 5 haftadır kampanya için çalıştıklarını vurgulayan Kurtulmuş, "Görüşmelerin müzakereler sonucunda belli bir noktaya gelineceğini ümit ediyorum." ifadesini kullandı.

Yorumlar