AK Parti'den ABD ziyareti öncesi açıklama

AK Parti heyeti ABD’ye hareket öncesi basın toplantısı düzenledi. Heyet başkanlık eden Mehdi Eker, açıklamalarda bulundu.

AK Parti heyeti FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili temaslarda bulunacakları ABD ziyareti öncesi basın toplantısı düzenledi. Heyete başkanlık eden AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mehdi Eker, açıklamalarda bulundu. Eker, Gülen'in iadesinin görüşüleceği ABD ziyareti için eylül ayında trafiğin yoğun olacağını söyledi. 

Mehdir Eker'in konuşmasından satır başları:

15 Temmuz FETÖ darbe teşebbüsünde hain yapı dünyanın değişik yerlerinde Türkiye adına algı operasyonları gerçekleştiriyor. Onun tesiriyle de hain darbe teşebbüsüyle ilgili bazı platformlarda bir takım olumsuz algılara sebebiyet verildi. Biz de gerek hükümetimiz gerek Türkiye Cumhuriyeti'nin değişik kurumları, bu hain teşebbüsünün arkasındaki sinsi planı ve demokrasiye karşı zararlarını anlatmak, hem de Türkiye'nin demokrasi mücadelesini bütün dünyada daha çok anlatabilmek için bir dizi heyetle etkinlikler yapıyor. 

"EYLÜL AYI İLE BUNLARI HIZLANDIRIYORUZ"

Daha önce TBMM'nin 3 siyasi partisine mensup vekillerden 5 heyet yurt dışına gitti. ABD, Kanada, Fransa, İngiltere ve Belçika'ya. Ağustos'ta AP'de, ABD Kongresi de tatilde olunca bunlar çok büyük bir yoğunlukta olmadı. Bazı STK'larla eylemler yapıldı. Eylül ayında bunları hızlandırıyoruz. AK Parti'den ben ve 5 vekil arkadaşımızla ABD'ye gidiyoruz. Bir dizi görüşme gerçekleştireceğiz.  Biz AK Parti'yi temsilen gidiyoruz. 

ZİYARETİN AMAÇLARI

Bizim gerek bu FETÖ terör örgütünün elebaşının iadesiyle ilgili gerekse orada gerçekte Türkiye aleyhine yapılmakta olan lobi faaliyetlerinin olumsuz etkilerini bertaraf etmek için görüşmeleri tekrarlayacağız. Bundan sonra da arkadaşlarımız gerek parlamento gerek bakanlarımız gidecek. Şu anda sayın Numan Kurtulmuş Chicago'daki etkinlik nedeniyle orada bulunuyor. Orada bazı etkinliklere katıldı, bazı ikili görüşmeler de yapıyor. 

İadeyle ilgili de orada görüştüğümüz kişilerle bu konunun Türkiye için ne kadar önemli olduğunu, bunun aslında siyasi bir karar olduğunu konuşacağız. Bir de milletimizin bu konudaki beklentisi, kararlılığını da görüşmelerimiz esnasında dile getireceğiz. 

Komite üyeleri var, alt komite başkanları var konuşacağımız kişiler arasında. Randevular alındı. 

GÜLEN'İN İADESİNDE 15 TEMMUZ'DAKİ DAHLİ

Daha önce 17-25 Aralık süreci ve ertesinde orada hazırlanan bir iddianame vardı. Örgüt elebaşı olarak Fetullah Gülen'in iadesi için ABD'ye dosya iletildi. 15 Temmuz'la ilgili ve Fetullah Gülen'in dahli ile ilgili gözaltına alınan ve bir takım itiraflar oluyor, sorgulamalarda bu süreci bir miktar uzattı. Bu arada ABD'den de yapılan ziyaretlerde bir uzmanlar heyeti de geldi. Onlar da prosedürün daha rahat tamamlanmasıyla ilgili kendi kanaatlerini bildirdiler. Onu büyük bir süratle, ilgili bakanlıklarımız çalışıyor. O da ayrıca İçişleri Bakanımız ve Adalet Bakanımız ayrıca götürüp konuyu orada takip edecekler. 

Biz Türkiye ile ABD'nin dost ve müttefik ülke olduklarını, böyle ülkelerin ilişkilerine yakışır bir şekilde bunun sonuçlanacağını umuyoruz. 

O gece bombalar düşerken ben parlamentoda bulunan bir milletvekiliyim. Dolayısıyla olayı yaşayan bir milletvekiliyim. Biz elimizdeki bilgileri, belgeleri götürüp kongre üyelerine aktaracağız. Bu FETÖ terör örgütü aslında öncesinde başladı Türkiye aleyhine lobicilik faaliyetine. Darbeyi meşrulaştırmak için öncesinde her türlü olumsuz propagandayı yaptı. 

Yorumlar