AK Parti heyeti, Gülen'in iadesi için yarın ABD'ye gidecek

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve beraberindeki heyet, Fetullahçı Terör Örgütü’nün elebaşısı olan Fetullah Gülen’in Türkiye’ye iadesiyle alakalı temaslarda bulunmak üzere yarın ABD'ye gidecek.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin yapılmasını emreden ve FETÖ elebaşı olan Fetullah Gülen’in iadesi ile ilgili AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve beraberindeki heyet, yarın ABD'ye gidecek.

MEHDİ EKER'İN YANINDA KALABALIK BİR EKİP OLACAK

Alınan bilgiye göre, AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker’in yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Berat Çonkar, İstanbul Milletvekili Ali Sarıkaya ve Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay yer alacak.

Öte yandan şu an ABD'de temaslarda bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Ravza Kavakçı Kan ve AK Parti Antalya Milletvekili Sena Nur Çelik, Eker başkanlığındaki heyete katılacak.

PROGRAM ÜÇ GÜN SÜRECEK

Heyet, FETÖ’nün darbe girişimini ve Gülen'in terör örgütü lideri olduğunu muhataplarına belgelerle anlatacak ve Türkiye'ye iadesi konusunda talepleri dile getirecek. Programın üç gün süreceği ve heyetin programda, kongre üyeleri, düşünce kuruluşları ve basın temsilcileri ile bir araya geleceği öğrenildi.

TÜRKİYE’DEKİ GÖRÜŞMELER NASIL GELİŞMİŞTİ? 

Görüşmeler kapsamında Adalet Bakanlığı bürokratları ve uzmanlarınca, ABD yetkililerine, daha önceden gönderilen dört iade dosyası hakkında bilgiler verildi. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün Fetullah Gülen'in emir ve komutası altında gerçekleştirildiğine ilişkin önemli deliller de ABD heyetiyle paylaşıldı.

ABD HEYETİNE FETÖ SUNUMU YAPILDI

ABD heyetiyle görüşmelerin bugünkü son oturumunda İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, İzmir Cumhuriyet Başssavcı Vekili Okan Bato, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ömer Faruk Aydıner, FETÖ'ye ilişkin çeşitli sunumlar yaptı.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Tosun, ABD heyetine FETÖ'nün mali yapısını anlattı ve söz konusu yapıyla ilgili elde edilen delillere ilişkin bilgi paylaşımında bulundu.

ABD ve Türk yetkililerin "iade" konusunda bir araya geldiği görüşmeler ilk gün 9, ikinci gün ise 8 saat sürdü.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, görüşmelerin "olumlu" geçtiğini bildirdi.

 

Yorumlar