Ahmet Rıfat Şungar kimdir? Nereli, kaç yaşında hangi dizilerde oynadı?

Sosyal medyanın konuşulan ismi, ekranların sevilen oyuncusu dikkat çekici ismi Ahmet Rıfat Şungar kimdir, nereli, kaç yaşında hangi dizilerde oynadı sizin için araştırdık. Haberimizde...

Ekranların sevilen oyuncusu, Ahmet Rıfat Şungar kariyerindeki ilk büyük çıkışı Es es dizisiyle yaptı. Oyunuculuktaki başarılı performansıyla adından söz ettiren sevilen oyuncu, birçok dizi ve filmde dikkatleri üzerine çekiyor. Üç maymun adlı filmle de iyi bir çizgi yakalayan oyuncunun hayatını sizin için araştırdık. Peki Ahmet Rıfat Şungar kimdir? Haberimizde....

AHMET RIFAT ŞUNGAR KİMDİR?

Ekranların sevilen oyuncusu Ahmet Rıfat Şungar oynadığı dizilerle dikkatleri üzerine çekiyor. İlk büyük çıkışını Es es adlı dizide yapan Şungar Türkiye'de sevilen oyuncular arasında. Peki Ahmet Rıfat Şungar kimdir? Haberimizde..

Ahmet Rıfat Şungar 9 Şubat 1983 yılında doğmuştur. İstanbul'un Kartal ilçesinde gözlerini açmıştır. İstanbul Süleyman Demirel Anadolu Lisesi'nde bitirmiştir. Ahmet Rıfat Şungar nereli? Üniversiteyi iktisat bölümünde okumak istemiştir. Ancak kazanamayınca konservatuara girmiştir. 

Ahmet Rıfat Şungar hangi dizilerde oynadı? sorusunun cevabı ise mezuniyetinin ardından ilk olarak Kaybolan Yıllar adlı dizide rol alarak oyunculuk kariyerine ilk adımı atmıştır. Bu dizinin ardından Aydın Sayman tarafından yönetilen sinema filmi Janjan'ın kadrosunda da yer alan Şungar, oyunculuğunu ispatlamaya başlamıştır. Hatırla Sevgili adlı reyting rekorları kıran dizinin 2. sezonunda kısa bir süre rol alarak ekranların tanınan yüzü haline gelmiştir.

Ahmet Rıfat Şungar'ın kaç yaşında olduğunun cevabı ise 35. Hayatını değiştiren proje Nuri Bilge Ceylan'ın yönetmen koltuğuna oturduğu Fransa-İtalya ve Türkiye ortak yapımı sinema filmi Üç Maymun olmuştur. Yavuz Bingöl ve Hatice Aslan ile beraber başrolleri paylaşan Şungar bu film sayesinde pek çok Avrupa ülkesinde tanınan bir oyuncu olmuştur. Üç Maymun 2009 yılında Oscar aday adayı olarak Türkiye'den yaraışmaya gönderilirken 6 dalda Yeşilçam Ödülü ve 4 dalda Siyad Ödülü kazanmıştır.

Ahmet Rıfat Şungar'ın rol aldığı dizi ve filmler şunlardır;

2014 - Kumun Tadı (Mehmet) (Sinema Filmi)
2014 - Deniz Seviyesi (Burak) (Sinema Filmi)
2014 - Ah Neriman (Mert) (TV Dizisi)
2013 - Soğuk (Enver ) (Sinema Filmi)
2013 - Merhamet (Atıf Birsel) (TV Dizisi)
2012 - Gözetleme Kulesi (Seslendirme) (Sinema Filmi)
2011 - Bir Ömür Yetmez (Ömer Batur) (TV Dizisi)
2010 - Unutma Beni İstanbul (Sinema Filmi)
2010 - Onlar Birbirlerini Sevdiler Ama (Orhan) (Kısa Film)
2010 - Karadağlar (Cemal Karadağ) (TV Dizisi)
2009 - 2010 - Es Es (Uras)(TV Dizisi)
2009 - Beş Şehir (Şevket) (Sinema Filmi)
2009 - Adını Sen Koy (Ilgaz/Harun Seslendirmesi) (Sinema Filmi)
2008 - Üç Maymun (İsmail) (Sinema Filmi)
2008 - Asi (Yetkin)(TV Dizisi)
2006 - Kaybolan Yıllar (Mehmet) (TV Dizisi)
2006 - Janjan (Yusuf) (Sinema Filmi)
2006 - Hatırla Sevgili (Ali)(TV Dizisi)

Yorumlar