Ağustos’un zam şampiyonu belli oldu

İstanbul Ticaret Odası (İTO), ağustos ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ürünü açıkladı. İTO, ağustos ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 13,91 ile kıvırcık salata olduğunu açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO),  ağustos ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ürünü açıkladı.  İTO, ağustos ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 13,91 ile kıvırcık salata olduğunu açıkladı.

İstanbul Ticaret Odası (İTO), bu yılın ağustos ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ürünün yüzde 13,91 ile kıvırcık salatanın olduğunu bildirdi. İTO tarafından Ağustos 2016 döneminde İstanbul’da fiyatları en fazla artan ve azalan ürünler açıklandı.

242 ÜRÜNÜN 55’İNİN PERAKENDE FİYATI ARTTI

Ağustos ayında İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksinde yer alan 242 ürünün 55'inin perakende fiyatı arttı. 62 ürünün fiyatı düşerken 125 ürünün fiyatı sabit kaldı.

FİYATI EN FAZLA ARTAN ÜRÜN KIVIRCIK SALATA

Gıda harcamaları grubunda yer alan kıvırcık salata ürün isteğindeki azalmaya bağlı olarak ağustos ayında yüzde 13,91 ile en fazla artış gösteren ürün oldu. Fiyatlarında artış yaşanan diğer ürünler yüzde 13,24'le limon, yüzde 7,88'le karpuz ve yüzde 3,75'le uzun ve kısa filtreli sigaralar şeklinde sıralandı.

FİYATI EN FAZLA AZALAN ÜRÜN ERİK

Ağustos ayında ürün arzındaki artış nedeniyle erik yüzde 26,54 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu.

Ürün arzındaki artış nedeniyle erik yüzde 26,54 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalış gösteren ürün olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar