Advocaat ilk sınavını başarıyla verdi

Fenerbahçe yeni teknik direktörü Dick Advocaat ile ilk resmi maçına Grasshoppers karşısında çıktı. UEFA Avrupa Ligi'nde sahasında Grasshoppers'ı 3-0'la geçen Fenerbahçe avantajın sahibi oldu.

Fenerbahçe’de Vitor Pereira döneminin sona ermesiyle göreve Hollandalı teknik adam Dick Advocaat getirilmişti. Tecrübeli teknik adam ayağının tozuyla UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki Grasshoppers maçına çıktı. Advocaat’ın ilk resmi karşılaşmasında Fenerbahçe 4-3-3 düzeninde sahaya çıkarken hücumcu bir oyun sergiledi. Maçın başında Aatif ile öne geçen sarı lacivertliler maçı da 3-0 kazandı ve rövanş öncesi avantajın sahibi oldu.

Dick Advocaat’ın ilk resmi karşılaşmasını ve Fenerbahçe’nin performansını AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Faik Çetiner, Fenerbahçe’nin Pereira dönemine göre çok daha iyi bir takım olacağının altını çizdi. Çetiner, Advocaat’ın ölçülü ve mantıklı bir teknik adam olduğunu söylerken, Volkan Şen, Alper Potuk ve Simon Kjaer’in de takıma katılmasıyla Fenerbahçe’nin çok çok daha iyi olacağını belirtti.

Spor yorumcusu Faik Çetiner, Dick Advocaat’ın ilk resmi karşılaşmasını ve Fenerbahçe’nin performansını AjansHaber’e değerlendirdi:

“PEREIRA’YA GÖRE ÇOK ÖLÇÜLÜ VE MANTIKLI BİR TEKNİK ADAM”

Fenerbahçe’de artık Vitor Pereira’ya göre çok ölçülü ve mantıklı bir teknik adam var. Grasshoppers karşısına da mantıklı bir 11 çıkarmış. Doğru bir düzen ve Fenerbahçe de 4-3-3 oynadı. Rakip takımın da zayıf olması ve kaleye gelememesiyle Fenerbahçe güle oynaya kazandı.

“FENERBAHÇE’NİN PEREIRA DÖNEMİNDEN DAHA İYİ OLACAĞI KESİN”

Grasshoppers karşılaşması önümüzdeki dönem için ölçü değildir. Fenerbahçe’nin rakibinin 90 dakika boyunca bir pozisyonu bile yok. Bundan dolayı konuşmak için henüz erken. Fenerbahçe’nin Pereira döneminden daha iyi olacağı, daha iyi bir takım haline geleceği kesin.

“VOLKAN, ALPER VE KJAER’İN KATILIMI İLE FENERBAHÇE ÇOK ÇOK DAHA İYİ OLACAK”

Fenerbahçe Volkan Şen, Alper Potuk ve Simon Kjaer’in de takıma katılmasıyla çok çok daha iyi bir takım haline gelecektir. Robin Van Persie de yeni teknik direktörle bir ivme yakalayacaktır. Hollandalı bir teknik adam olduğu için o da daha özverili olacak. Fenerbahçe’nin forvetinde Emenike ve Van Persie’nin oynayacağını düşünüyorum.  Fernandao da ya kulübeye çekilir ya da teklif gelirse takımdan ayrılır. Aatif Chahechouhe da Volkan ve Alper’in takıma katılmasıyla zor forma şansı bulur.

“BU MAÇI ÖLÇÜ OLARAK KABUL ETMEMEK GEREKİYOR”

Fenerbahçe, Pereira dönemine göre daha iyi bir takım olacak ama daha hücumcu bir takım olur mu, onu bilemem. Çünkü her maçta böyle hücum yapamazsınız. Dünkü maç bu oyuna müsaitti ama karşınızda çok çabuk atağa kalkan ve iyi oyunculardan kurulu bir takım çıkarsa, o takıma bu kadar geride geniş alanlar bırakamazsınız. Dün akşam Fenerbahçe’nin geride boş alanlar bıraktığı bir oyun seyrettik ama Fenerbahçe’nin kalesinde bir tane bile tehlikeli pozisyon yaşanmadı. Çünkü rakipte ne kaliteli oyuncu vardı ne bir malzeme vardı. Bu maçı ölçü olarak kabul etmemek gerekiyor.

“FENERBAHÇE İÇİN MORAL VERİCİ BİR KARŞILAŞMA OLDU”

Yeni antrenörün ilk maçı, turu geçmek ve gruplara kalmak için önemliydi. Grasshoppers maçı Fenerbahçe için moral verici bir karşılaşma oldu.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar