Adil kullanım kotası kalktı mı? Ne zaman kaldırılacak?

İnternet kullanıcıları şimdilerde Adil kullanım kotası kalktı mı mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Adil kullanım kotası ne zaman kaldırılacak sorusunun yanıtı haberimizde.

İnternet kullanıcıları Adil kullanım kotası kalktı mı sorusuna uzun bir süredir yanıt bekliyordu. Nihayet beklenen açıklama geldi. Ulaştırma Bakanı Cahit Turan konuyla ilgili açıklamada bulundu. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan "İnternete uygulanan adil kullanım kotası 2019'da kaldırılacak" dedi. Böylece merak edilen soru yanıt bulmuş oldu. Şimdi insanlar adil kullanım kotası ne zaman kaldırılacak sorusuna yanıt arıyor.

ADİL KULLANIM KOTASI KALKTI MI?

Milyonlarca internet kullanıcısı adil kullanım kotası kalktı mı sorusuna yanıt arıyordu. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan merak edilen soruyu yanıtladı. Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan "İnternette uygulanan adil kullanım kotası 2019'da kaldırılacak" dedi.

ADİL KULLANIM KOTASI NEDİR?

Ülkemizde adsl hizmetinin yaygınlaşması ile beraber önce kota daha sonra da Adil Kullanım Kotası ile tanıştık. Şu an kota uygulaması sunan internet servis sağlayıcısı sayısı az ancak Adil Kullanım Kotası yani AKK neredeyse her sağlayıcıda mevcuttur. Kota belli bir limitten sonra internetin ek ücrete tabi olmasını sağlayan uygulamanın ismidir. Adil Kullanım Kotası ise belirtilen kota sınırının aşılması durumunda mevcut internet hızının yavaşlatılmasını sağlayan bir uygulamadır.

İnternet üzerinden indirilen oyun, müzik, film gibi dosyalarının boyutları her geçen gün daha da arttığı için servis sağlayıcıların sunmuş olduğu hesaplı tarifelerde kısa sürede internet hızı yavaşlamaktadır. Bu sebep de kullanıcıların internet hızı konusunda sıkıntı çekmesine sebep olmaktadır.

Yorumlar