Sağlık Bakanlığı’nda açığa alınmayan 3 Bine yakın kişi var!

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı’na alınacak 15 bin yeni personel ile ilgili açıklamalarda bulunurken henüz açığa alınmayan ve incelemesi devam eden 3 bine yakın kişinin olduğunu belirtti.

Kamuya personel alımları devam ederken sağlık personeli alımına ilişkin ilk atamanın Eylül ayı içerisinde yapılacağı öğrenildi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada; "6 bine yakını hemen ilan ediyoruz, 6 bine yakın da yılın sonuna kadar atamayı planlıyoruz. Bu yılsonuna kadar, 15 bini geçecek bir alım yapacağız" dedi. Sağlık Bakanlığı’nda açığa alınanlardan ya da ihraç edilen personelden boşalan çeşitli alanlarda sağlık çalışanı alımı yapacaklarını belirten Akdağ, “En çok hemşire alımı yapıyoruz ancak bunun yanında ebe, fizyoterapist, psikolog ve teknisyen alımı da yapacağız” dedi.

İNCELEMESİ DEVAM EDEN 3 BİNE YAKIN KİŞİ VAR

Kamuda FETÖ Örgütü mensubu personelin ihraç edilme işlemleri devam ederken, incelemesi devam eden 3 bine yakın personelin olduğunu belirtti. Darbe girişimine ilişkin kamuda açığa alınan personelinin ihracının OHAL Kapsamında KHK ile geçekleştirildiğini ifade eden Akdağ, açığa alınan bazı personelin görevine iade edildiğini belirterek; "4 bin kişilik bir grubun incelemeleri devam ediyor. Bunun dışında da henüz açığa almadığımız 3 bine yakın da incelemeleri devam eden bir grup var. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi, bu işin ne kadar zor olduğunu biliyorduk, gördük ve yaşadık. Terör örgütünün bu çetenin elemanlarını kamudan, Sağlık Bakanlığından uzaklaştırmaya gayret ediyoruz.” Dedi."

"2 BİN 600" DOKTOR ALINACAK

Sağlık Bakanlığı’na 15 Bin çeşitli alanlarda personel alımı yapılırken, Ekim ve Aralık aylarında 2 Bin 600 doktor alımı yapılacağını da belirten Sağlık Bakanı, 2 bin kişili ilave kadro için Maliye Bakanlığı’na yazı yazdıklarını söyledi. Akdağ, "6 bine yakını hemen ilan ediyoruz, 6 bine yakın da yılın sonuna kadar atamayı planlıyoruz. Bu yılsonuna kadar 15 bini geçecek bir alım yapacağız" diye konuştu. Bakan Akdağ, 6 bine yakın personel alımı için duyuru yapacaklarını "4 bin 500 kişilik bir kadroda Maliye Bakanlığı'ndan vize bekliyoruz. Oradan da vize gelince ekim ya da kasım ayında ilana çıkacağız." ifadelerini kullandı.

“İŞİN İÇİNE MASUMLAR GİRMEMEMELİ”

Açığa alınma ve ihraç işlemlerinin devam ettiği bu süreçte FETÖ Örgütü üyesi olabilecek personel için oluşturulan listeler içerisinde masumların girmemesi için teraziyi çok iyi dengelemek gerektiğine değinen Sağlık Bakanı, “Bütün bu malumatlara göre o kararnameler konuluyor. Bizim gözlemimiz doğrusu şu, bazı kurumlara özellikle yoğunlaştıkları kadar sağlık yoğunlaşmamış gözüküyorlar. Bir yargı, bir silahlı kuvvetler, eğitim ve polise kıyasla sağlıkta bu kadar yoğunlaşmamız görünüyorlar. Bizim ilk değerlendirmelerimiz böyle ama çalışmalarımız da devam ediyor." Dedi.

Yorumlar