Açığa Alınan Öğretmenlerin son durumları ne olacak? Meb’den genelge yayınlandı!

FETÖ soruşturması kapsamında açığa alınan ve görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin son durumlarının ne olacağı, göreve iade mi edileceği ya da görevden ihraç mı edileceği belirsizliğini korurken Meb’den konu ile ilgili genelge yayınlandı.

Temmuz ayında yaşanan darbe girişimi sonrasında OHAL kapsamında KHK ile FETÖ terör örgütü mensubu üyesi olduğu iddia edilen çok sayıda öğretmen açığa alınmış ve görevden uzaklaştırılmıştı. Aradan geçen süre içerisinde örgüt ile ilgili olmadığı tespit edilen öğretmenler göreve iade edilmişlerdi. Şu ana kadar durumunda herhangi bir değişme olmayan öğretmenler için son durum gelişmeler yaşandığı belirtiliyor. MEB’de bu güne kadar yaklaşık olarak açığa alınan 11 bin öğretmenlerin durumları ile ilgili belirsizlik devam ederken, daha önce bir kısım öğretmenin göreve iade edileceği bir kısmının da görevden ihraç edileceği söyleniyordu. Bugünlerde konu ile ilgili gelişmelerin yaşandığı, açığa alınan öğretmenlerden bazılarının göreve iade edildikleri bazıları ise başka okullara ya da illere tayin edildikleri iddia edilirken, söz konusu  bilgilerin valiliklerden ya da siyasi isimlerden aldıklarını dile getiren öğretmenler olduğu  belirtiliyor

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Görevden alınan öğretmelerin durumlarının ne olacağı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, açığa alınan ve görevden uzaklaştırılan öğretmenlerin tedbir amaçlı görevlerinden uzaklaştırıldığından dolayı meslekten atılmış, ihraç edilmiş olmadıklarının altı çiziliyor. Bu öğretmenlerin durumları ile ilgili  İnceleme ve soruşturma sürecinin devam ettiği bu süreç sonrasında söz konusu öğretmenlerin görevlerine iade edilme durumlarının olduğuna dikkat çekiliyor. Açığa alınan öğretmenlerin son durumu netleşmediği için geçtiğimiz gün başlayan norm güncelleme işleminde bu durum çeşitli sorunlara yol açacağı Açığa alınan ve açıkta bekleyen binlerce öğretmen bulunduğu belirtiliyor.

 

“FETÖ İLE BAĞLANTISI OLMAYANLAR MEB’E  BİLDİRECEK”

Milli Eğitim Bakanlığı, görevden ve açığa alınan öğretmenlerle ilgili Genelge yayınladı. Buna göre; “MEB 23 Temmuz tarihli 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılan özel öğretim kurumlarında çalışan ve lisansları iptal edilen öğretmenlerle,  Valiliklerce oluşturulan komisyon, mağdur olduğu gerekçesiyle milli eğitim müdürlüklerine başvuran öğretmenlerden, FETÖ'yle bağlantısı olmadığını belirlediklerini Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bildirecek. 

LİSANSI İPTAL EDİLENLER İÇİN GENELGE YAYINLANDI

MEB tarafından, 23 Temmuz tarihli 667 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'yle kapatılan özel öğretim kurumlarında çalışan ve lisansları iptal edilen öğretmenlerle ilgili yeniden bir değerlendirme yapılması için illere genelge gönderdi. Genelgede, "KHK kapsamında kapatılan kurumlarda çalışmakta olan yönetici, eğitimci, öğretmen, uzman öğretici ve diğer personel hakkında çalışma izin onaylarının iptal edildiği; bu personellere başka bir özel öğretim kurumunda çalışma izin onayının düzenlenmemesi gerektiği" hatırlatıldı.    

“BAKANLIĞA BİLDİRİN”  

FETÖ soruşturması kapsamında kapatılan okullarda görev yapan öğretmenlerin Lisans iptallerinin ardından bazı personelden mağduriyet başvuruları olduğu belirtilen genelgede, illerde kurulacak komisyona ilişkin şu bilgiler verildi: "Kapatılan kurumlarla ilgili yukarıda belirtildiği şekilde işlem yapılan personeller hakkında valilikler tarafından komisyon oluşturulacaktır. Milli eğitim müdürlüklerine müracaat edenlerden 667 sayılı KHK kapsamında milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen yapı, oluşum veya gruplara ya da terör örgütlerine üyeliği veya iltisakı, bunlarla irtibatı olmadığı; oluşturulan komisyon marifetiyle belirlenen personellerin bakanlığımızca değerlendirilmek üzere genel müdürlüğümüze (Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü) bildirilmesi gerekmektedir." Dendi.

3 BİN 400 ÖĞRETMENİ GÖREVİNE İADE OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı, daha önce açığa aldı 10 bine yakın öğretmenden 3 bin 400 öğretmeni görevine iade etti. İl milli eğitim müdürlüklerinden ulaşan bilgilere göre, bakanlığın illere iki liste gönderdiği, ilk listede bazı isimlerin açıkta kalma süresinin 2 ay daha uzatıldığı, ikinci listede yer alan isimlerin ise göreve başlatılmasının istendiği belirtildi. 

EĞİTİM SEN ONAYLADI

Türk Eğitim Sen Başkanı İsmail Koncuk da sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, iade işlemleri doğrulayarak "MEB'de Temmuz ayından bu yana açıkta bekleyenlerden 3400'ünün göreve iade edileceği anlaşılmaktadır." dedi.

 

 

Yorumlar