ABD'ye giden Türk heyetinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da dahil edildi

BM zirvesi sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'la ABD'nin New York kentine giden Türk heyetine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da dahil edildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin New York şehirinde düzenlenecek BM zirvesinde tüm dünyaya FETÖ ele başı Fetullah Gülen'in yaptıklarını anlatacak. Bu kapsamda ABD'ye giden Türk heyetinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da dahil edildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 'Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Dünyamızı Değiştirmek için Evrensel Hamle' başlığı adı altında New York’ta gerçekleştirilecek BM Genel Kurulu’nda konuşma yapacak.

TÜRKİYE'NİN MÜLTECİ KRİZİNDEKİ DENEYİMİNİ ANLATACAK

Mültecilerle ilgili liderler zirvesine katılması planlanan Erdoğan'ın Suriye'de patlak veren olaylar sonrasında mülteci krizinde üstlendiği rolü ve deneyimini anlatması bekleniyor.

ABD HEYETİNE BOZDAĞ DA DAHİL EDİLDİ

Erdoğan'ın ABD'de mülteci krizinin dışında ikinci gündemini FETÖ ele başı Gülen'in Türkiye'ye iade edilmesi oluşturuyor. Cumhurbaşkanı'nın temasları ve dünya liderleriyle yapacağı görüşmelerde FETÖ'nün Türkiye'de gerçekleştirmek istediği darbe girimine dikkat çekerek, örgütün diğer ülkelerde de faaliyet göstermemesi için uyarılarda bulunacak.Erdoğan, darbe girişiminin boyutuyla ilgili bilgileri ise birinci ağızdan muhataplarına aktarmak için Bozdağ’ı da heyete dahil etti.

Yorumlar