Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonrası vefat eden İsmailağa camiasının önde gelen isimlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca'nın cenazesi bugün Fatih Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan namazın ardından Edirnekapı Sakızcıağacı Şehitliği'ne defnedilecek.

Fatih Camii tarihi günlerinden birini yaşıyor. Metin Balkanlıoğlu' nu ebediyete uğurlamaya binlerce seveni katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Sakızağacı Şehitliği’ne defnedilecek.

TEBLİĞ VE İRŞAD ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEKTİ

Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca, Ramazan Bayramı'nı Medine-i Münevvere'de geçirmişti. Kutsal topraklarda geçirdiği Ramazan Bayramı umresinde Türkiye'deki Müslümanlar için dualar eden Bakanlıoğlu Hoca, dönüşünün hemen akabinde tebliğ ve irşad çalışmaları için Anadolu'yu dolaşmayı planlıyordu.

İSMAİLAĞA CEMAATİNDEN AÇIKLAMA

İsmailağa Cemaati, Balkanlıoğlu'nun vefatı sonrası açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Mürşidimiz Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhu) Hazretleri'nin ilim, irşad, davet ve tebliğ alanında büyük bir davaya dönüşen usulünün, gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında insanlıkla buluşması konusunda büyük hizmetlerde bulunmuş olan camiamızın kıymetli hocalarından Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca Efendi, geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etmiştir. Ümmet-i Muhammed'in dertleri ve sıkıntılarıyla hemhal olan, kendine has unutulmaz üslubu ile halkımızın gönlünde taht kuran ve hayatını Ehl-i Sünnet itikadının yayılması ve Sünnet-i Seniyye'nin tatbiki konusunda hizmete vakfeden muhterem hocamıza Mevla Te'ala'dan rahmet, ailesi, yakınları, akrabaları ve ihvaanımız başta olmak üzere bütün sevenlerine sabr-ı cemil niyâz ediyoruz."

KALP KRİZİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

İsmailağa camiasının önde gelen isimlerinden Abdülmetin Balkanlıoğlu Hoca (60) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Bir program için bulunduğu Topkapı Eresin Otel’in lobisinde fenalaşan Balkanlıoğlu hoca acilen Çapa Tıp Fakültesi’ne kaldırıldı. Burada doktorların yaptığı müdahaleye rağmen kurtarılamayan Balkanlıoğlu Hoca Hakk’a yürüdü.

Acı haberin duyulmasının ardından sevenleri Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne akın etti. Balkanlıoğlu’nun cenazesi daha sonra buradan Yenibosna’da bulunan Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Savcının talebi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü olay yeri inceleme ekiplerinin inceleme yaptığı öğrenildi.

Yorumlar