Abd'den öz eleştiri: 15 Temmuz'u anlamadık

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Türkiye'de 15 Temmuz'la ilgili neler hissedildiğini bütünüyle anlayamadıklarını söyledi.

Washington'da ABD-Türkiye İlişkileri 35. Yıllık Konferansı'na katılan ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Antony Blinken, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili öz eleştiri yaparak, "Gerçek şu ki çoğumuz, Türkiye'de 15 Temmuz olaylarıyla ilgili neler hissedildiğini bütünüyle anlamadık." dedi.

"Türk halkı demokrasisine sahip çıktı"

Türk halkının 15 Temmuz'da kahramanca ülkesine ve demokrasisine sahip çıktığını anlatan Blinken, darbe girişimi çerçevesinde Türkiye'ye verdikleri desteği bir kez daha dile getirdi.

Türkiye için en önemli tehditlerden birinin terör örgütü PKK olduğunun farkında olduklarını kaydeden Blinken, bu tehdide karşı her zaman Türkiye'nin yanında durduklarını vurguladı.

Blinken, Türkiye ile ABD arasında bazı konularda anlaşmazlıklar yaşandığını ancak bunları iki dost ülkenin yapacağı şekilde açıkça konuşup tartışarak çözmeye çalıştıklarını ifade etti.

"Suriye'deki iç savaş DEAŞ'ı besliyor"

"Suriye'deki iç savaşı çözmeden DEAŞ'ı tamamen bitirmek mümkün değil." diyen Blinken, Suriye'de kalıcı bir çözümün önünde Esed ve Rusya'nın attığı adımların engel olarak durduğunu savundu.

"Türkiye'nin Suriyeli mülteciler konusunda yaptığı işler inanılmaz, bunlara müteşekkiriz." açıklamasında bulunan Blinken, Türk halkının gösterdiği misafirperverliğin çok değerli olduğuna dikkati çekti.

Yorumlar