ABD’den ‘insani yardım’ tepkisi!

Suriye'de insani yardımlarının ulaştırılamamasından dolayı ABD yönetimi, Esed rejimini ve Rusya'ya tepki gösterdi.

Suriye'de insani yardımlarının ulaştırılamamasından dolayı ABD yönetimi, Esed rejimini ve Rusya'ya tepki gösterdi.

Geçtiğimiz günlerde ABD ile Rusya anlaşmış ve Suriye’de ateşkes ilan edilmişti. ABD, Suriye'de ateşkese rağmen insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılamamasının sorumlusunun Esed rejimi ve Rusya'yı olduğunu belirtti.

‘ÇATIŞMALAR AZALDI ANCAK İNSANİ YARDIMLAR KONUSUNDA AYNI İLERLEME YOK’

Günlük basın toplantısında konuya ilişkin açıklama yapan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, Suriye'de çatışmaların azaldığını ancak insani yardımlar konusunda aynı ilerlemenin görülmediğini söyledi.

‘BUNUN ASIL NEDENİ DE ESED REJİMİ’

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, ‘Bunun asıl görünen nedeni de Esed rejimi’ dedi. Earnest, Rusya'nın rejim üzerindeki etkisini kullanarak, insani yardımların ulaştırılmasını sağlaması gerektiğini ifade etti.

‘BU ESED REJİMİNİN VE MOSKOVA’FA ONU KORUYANLARIN SORUMLULUĞU’

Yüz binlerce Suriyelinin çaresiz durumda olduğunu belirten Earnest, ‘Şu anda onların hayatlarını kurtaracak yardımı taşıyan TIR’lar sınırın yanlış tarafında bekliyor. Bu da doğrudan Esed rejiminin ve Moskova'da onu koruyanların sorumluluğu’ dedi.

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook da insani yardımların ulaştırılmasında hayati önemi olan Kastillo yolunda bulunan rejim güçlerinin buradan çekildiklerine dair kendilerinde bilgi ya da istihbarat bulunmadığını söyledi.

Cook, rejim güçlerinin kuşatması altındaki Halep merkezinin dışarıyla bağlantısını sağlayan Kastillo yolunun açılarak insani yardımların ulaştırılmasının Suriye rejiminin yükümlülüğü olduğunu vurguladı.

Yorumlar