Türkiye, 21 AB ülkesinden daha çok büyüdü

Türkiye ekonomisi yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 büyüdü ve 21 AB ülkesini geride bıraktı.

Türkiye ekonomisi, karşı karşıya kaldığı bütün zorluklara rağmen yılın ikinci çeyreğinde yüzde 3,1 büyüdü. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in dün açıkladığı nisan-haziran ilişkin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası sabit fiyatlarla yüzde 3,1 büyüyerek 33 milyar 61 milyon lira olarak gerçekleşti. Büyüme cari fiyatlarla ise yüzde 9'luk artışla 525 milyar 932 milyon lira oldu. Bu rakamlar Türkiye ekonomisinin en son yakalanan yüzde 3,1 ile büyüme serisini 27 çeyreğe çıkardığını ortaya koydu.

AB ÜLKELERİNDEN DAHA FAZLA BÜYÜDÜK

Türkiye Ekonomisinin ikinci çeyrekteki performansı Avro Bölgesi ile kıyaslamayacak derecede yüksek geldi. İkinci çeyrek büyümesinde 21 AB ülkesinin büyümesi Türkiye'nin gerisinde kaldı. 28 üyeli Avrupa Birliği'nin büyüme ortalaması yüzde 0,4'te kalırken, Türkiye bu rakamın yaklaşık 8 katı daha fazla bir büyüme kaydetti. Almanya 0.4, İngiltere 0,7 ancak büyürken, büyüme kaydetmeyen Fransa yerinde saydı.

EN HIZLI BÜYÜYEN 7'NCİ ÜLKE OLDUK

Avrupa'nın yanısıra dünyanın birçok büyük ülkesini de geride bırakan Türkiye, Hindistan, Filipinler, Çin, Endonezya, Malezya ve İspanya'nın ardından dünyanın en hızlı büyüyen 7. ülkesi oldu. ABD, Japonya, Rusya ve Kanada gibi OECD ülkelerini de sollayan Türkiye, son çeyrekle birlikte kesintisiz büyümesi 27 çeyreğe çıkarmayı başardı.

Yorumlar