AB Bakanı Ömer Çelik: FETÖ'nün kara propagandasının yalan olduğu ortaya çıktı

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, FETÖ mensuplarının ortaya attığı ‘Türkiye, DAEŞ’e destek veriyor’ kara propagandasının ne kadar yalan olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Portekiz’de açıklama yaptı. Çelik, Fırat Kalkanı Operasyonu’na ilişkin sorulan soruya “Türkiye, Suriye’deki Arapların ya da Kürtlerin kazanımlarına karşı değildir. Bizim orada mücadele ettiğimiz şey, terör örgütleridir. Yaptığımız operasyon Kürtlerle bağdaştırılamaz. PYD’nin oluşturduğu durum Suriye içindeki diğer Kürtlerin de yaşam hakkına tecavüz ediyor. Fırat Kalkanı Operasyonu yerel halk tarafından olumlu karşılanıyor” dedi.

Bakan Çelik, FETÖ mensuplarının ortaya attığı ‘Türkiye, DAEŞ’e destek veriyor’ kara propagandasının ne kadar yalan olduğunun ortaya çıktığını söyledi.

VİDEO İÇİN TIKLAYINIZ

Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik’in konuşmasından satır başları;

Sürekli Avrupa'nın geçmiş başarılarından bahsetmek artık bir şey ifade etmiyor. Siyaset, insanlara gelecek için projeler sunmalıdır. Bu şekilde krizin atlatılması mümkün değildir.

Türkiye'de ifade hürriyeti yok, özgürlük yok deniyor. Türkiye kriterleri yerine getirilmiyor deniyor. Türkiye üzerine düşeni yapmıştır ve kimsenin yapmadığını yapmıştır. Türkiye 3 milyon sığınmacıyı ağırlıyor. Türkiye 3 milyon sığınmacıyı ağırlerken aynı zamanda terörle mücadele ediyor. Türkiye, DAEŞ'le en etkin mücadele veren ülkedir. Vize serbestisi verilmezse, yaptığımız anlaşma geçersiz hale gelecektir.

Esad rejiminin Halep kentindeki faaliyetleri göç dalgasını artırıyor.

“TÜRKİYE’NİN REFORMLARINI HERKES BİLİYOR”

Türkiye'de vatandaşlarımız idam cezasını dillendirdiler, biz de buna kulak vermek zorundayız. Henüz bu konu görüşülmedi. Türkiye'nin hukuk devleti konusunda ne büyük reformlar yaptığı herkes biliyor. Bunları konuşacağınıza 23 ve 24. fasılları açın.

Biz Avrupa standartlarının üzerinde bir perspektife sahibiz özgürlükler açısından ama bize getirilen örnekler kabul edilemez. Siyasetin sınırı demokrasidir. AB’nin terör örgütü dediği PKK’ya birisi çıkıp terör örgütü değildir diyorsa bu alanın dışındadır demektir. Bu meşru alanın dışarı çıkması demektir.

“YEREL HALK FIRAT KALKANI OPERASYONU’NU OLUMLU KARŞILIYOR”

Türkiye, Suriye’deki Arapların ya da Kürtlerin kazanımlarına karşı değildir. Bizim orada mücadele ettiğimiz şey, terör örgütleridir. Yaptığımız operasyon Kürtlerle bağdaştırılamaz. PYD’nin oluşturduğu durum Suriye içindeki diğer Kürtlerin de yaşam hakkına tecavüz ediyor. Fırat Kalkanı Operasyonu yerel halk tarafından olumlu karşılanıyor. Türkiye, DAEŞ’e destek veriyor diye kara propaganda yaptılar ama Türkiye, en başından beri DAEŞ’le mücadele ediyor. FETÖ’nün propagandasının ne kadar yalan olduğu ortaya çıktı.

Yorumlar