A Milli Takım'da hedef 2018 Dünya Kupası

A Milli Futbol Takımımız, 2018'de Rusya'da düzenlenecek Dünya Kupası'na katılabilmek için eleme grubunda zorlu takımlarla mücadele edecek.

Fransa’da düzenlenen EURO 2016’daki kötü performansla hayal kırıklığı yaşayan A Milli Takımımız, 2018’de Rusya’da yapılacak Dünya Kupası’na katılabilmek için eleme grubunda zorlu takımlarla mücadele edecek. Avrupa elemeleri I Grubu’nda yer alan Türkiye’nin grubunda Hırvatistan, Ukrayna, İzlanda, Finlandiya ve Kosova bulunuyor.

A Milli Takım kadrosunda EURO 2016’daki kötü performans ve prim krizi nedeniyle önemli değişiklikler var. Kaptan Arda Turan, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Selçuk İnan ve Hakan Balta aday kadroya çağrılmadı.

Türkiye’nin 2018 Dünya Kupası hedefini AjansHaber’e değerlendiren spor yorumcusu Ahmet Çakır, “Milli takımda asıl büyük beklenti kadro dışı kalmış 6 futbolcunun başta Arda olmak üzere en kısa zamanda takıma dönmesini sağlayabilecek durumu bulmaktır. Milli takımın gerçek gücünü ortaya koyabilmesi için o yönde bir toparlanma gerekiyor. Şu anda seçilen genç kadronun kısa sürede bir çaba gösterip bu elemelerden milli takımı zaferle çıkarmasını beklemek gerçekçi değildir” dedi.

Spor yorumcusu Ahmet Çakır, Türkiye’nin 2018 Dünya Kupası hedefini AjansHaber’e değerlendirdi:

2018 Dünya Kupası’na katılabilmek için bulunduğumuz I Grubu çok sert bir grup. Bu gruptan turnuvaya katılacak takım sayısı da 1 buçuk olarak ifade ediliyor. 1 takım doğrudan çıktıktan sonra ikinci olan takım baraj durumuna takılabilir.

“BÜTÜN TAKIMLAR EŞİT SEVİYEDE GİBİ GÖZÜKÜYOR”

Bu kadar sert bir grupta bütün takımlar eşit seviyede gibi gözüküyor. Hırvatistan’ı biraz ayırmak gerekebilir ama Ukrayna, Türkiye, İzlanda ve sürpriz yapabilecek bir Finlandiya’yı da eklediğimizde çileli bir grup gibi gözüküyor. Türkiye’nin kadrosunun değişme durumu en büyük sıkıntı olarak ortaya çıktı.

“GENÇ KADRONUN KISA SÜREDE MİLLİ TAKIMI ZAFERE GÖTÜRMESİNİ BEKLEMEK GERÇEKÇİ DEĞİL”

Milli takımda asıl büyük beklenti kadro dışı kalmış 6 futbolcunun başta Arda olmak üzere en kısa zamanda takıma dönmesini sağlayabilecek durumu bulmaktır. Milli takımın gerçek gücünü ortaya koyabilmesi için o yönde bir toparlanma gerekiyor. Şu anda seçilen genç kadronun kısa sürede bir çaba gösterip bu elemelerden milli takımı zaferle çıkarmasını beklemek gerçekçi değildir.

“BU YAPILAN SADECE OYUNCULARI CEZALANDIRMAK DEĞİL”

Fransa’da yaşanılan olayların ardından Fatih Terim’in mutlaka bir şey yapmak zorundaydı ve yaptı. Yapmadığı takdirde otoritesi sarsılır gibi değerlendirmeler oldu. Bu yapılan iş oyuncuların cezalandırılması olarak kalmıyor. Hem Fatih Terim’in kendisini cezalandırması hem de Türkiye’nin cezalandırılması gibi boyutlar kazanıyor.

“BU SÜREÇTEKİ MAÇLARDAN EN AZ KAYIPLA AYRILMALIYIZ”

Rusya ile düzelen ilişkiler sürecinde 2018 Dünya Kupası’nın dışında kalmak bizim için ayrıca üzücü olur. Çok hızlı hareket etmek gerekiyor. Ekim’deki maçların ardından toparlanmak kolay olabilir. Bu süreçteki maçlarda mümkün olabilecek en az zararla atlatabilecek bir durumu diliyoruz.

YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haberlerin tüm hakları AjansHaber’e aittir. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz. AjansHaber tarafından üretilen haberlerin kaynak gösterilmeden kullanılması, 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu’nun 36 ve 37. maddesine aykırıdır ve suç teşkil etmektedir. Ayrıca internet ortamında yapılan yayınların düzenlenmesi ile ilgili olarak 4 Mayıs 2007 tarihinde kabul edilen 5651 sayılı internet yasasına göre de bu durum cezai işlem gerektirmektedir.

Yorumlar